Akciós hotelek a Márvány-tenger partján

akciós hotelek
Akciós hotelek

Az irodalmi alkotásoknak köszönhetően sok országot, kultúrát és hagyományt tudunk megismerni anélkül, hogy ellátogatnánk oda. Azonban egyre inkább a személyes megtapasztalás kerül az előtérbe a turizmus fejlődésének köszönhetően. Az akciós hotelek és szolgáltatások már lehetővé teszik, hogy az utazások ne kerüljenek sok pénzbe.

Például a Márvány-tenger vidékén nagyon szép élményekben lehet részünk és magyar vonatkozással is találkozhatunk. Elutazhatunk Rodostóra, abba a part menti városba, ahová II. Rákoczi Ferencet száműzték és haláláig ott is élt. Az ottani életről Mikes Kelemen írásai számolnak be, akit a magyaroknak nem kell bemutatni.

Akár ebben a hangulatos városban, akár a tőle nem messze fekvő Isztambulban megtalálhatóak az akciós hotelek, így már egyre több okunk van közelebbről megismerni az európai és ázsiai világ találkozását a csodás Márvány-tenger ölelésében. Sok előnye és jellegzetessége közé tartozik az is, hogy ebben a régióban a tengerpartokon nincs akkora zsúfoltság, amely zavaró és kellemetlen a strandolóknak.

A török kultúra nagyon sok izgalmat rejteget, amelyet csak akkor ismerhetünk meg igazán, ha több időt töltünk az országban. A helyi szokások, ételek, italok és épületek mind-mind újdonságként hathat ránk és elbűvölhet. Nagyon építő lehet, ha nem csupán a turista övezetben sétálgatunk, hanem a helyi lakosok közé megyünk, hogy jobban megfigyelhessük az életüket. Az akciós hotelek révén sokkal könnyebben meg tudjuk valósítani az utazást oda, ahol megszülettek Mikes Kelemen írásai.