Augusztusi nyaralások a „Sas földjén” – Hol?

Augusztusi nyaralások

A világ turisztikai térképe egyre bővül, ami nem biztos, hogy megkönnyíti az utazási céljainkkal kapcsolatos döntésünket. Annyi hely van a világon, mégis hova menjünk idén? Ha kíváncsiak vagyunk és egyedi országba szeretnénk utazni, akkor elmehetünk akár az augusztusi nyaralások alkalmával is a „Sas földjére”.

Ez nem más, mint a közeli Albánia, amely a titokzatos Adriai-tenger partján terül el és kijelenthetjük, hogy szépsége kevésbé felfedezett. Ez bizony pozitívum, mert egyben azt is jelenti, hogy nem olyan drága sem a szálláshely, sem az éttermek kínálata, sem semmilyen más szolgáltatás. Vannak olyan részei az országnak, amelyet csodás hegyek csipkéznek és fantasztikus homokos tengerpartja is.

Az augusztusi nyaralások alkalmával találkozunk a legnagyobb tömeggel, de ha egy csendesebb országot választunk, akkor ezt elkerülhetjük. Nagyon idegesítő tud lenni, ha még a tengerparton is sorba kell állni vagy alig találni napozóhelyet a homokos részeken. Ha a legnépszerűbb üdülőhelyekre megyünk, akkor sajnos ezzel szembesülhetünk a főszezonban.

Minden tenger, így az Adriai-tenger is egyedi jellemvonásokkal rendelkezik, ám ez nem jelenti azt, hogy minden érintett országban ugyanazt az arcát mutatja. Amit Albániában láthatunk, azt nem fogjuk látni sem Horvátországban, sem Montenegróban, sem Szlovéniában, nem beszélve a túloldalon elterülő Olaszország partszakaszairól. Az augusztusi nyaralások idején most nézzük meg azt az arcát, amelyet csak a „Sas földjéről” lehet látni! Miért maradnánk le pont erről?