Azerbajdzsán fővárosa, Baku, közvetlen járattal Budapestről

Baku éjszakai látképe
Baku éjszakai látképe

A Wizz Air légitársaság június 17-től direkt járatokat indít Budapest és Baku között. Eleinte csak kéthetente lesznek menetrend szerinti repülők. Azerbajdzsán fővárosa több mint kétmillió lakossal rendelkezik. Klímája szubtrópusi. Turisztikai célpontként nagyon népszerűvé vált az utóbbi időben.

Érdemes ellátogatni ide, hiszen több látványossággal is találkozhatunk. A Kaszpi-tenger szépsége mindenkit magával ragad. Baku utcáin sétálva ne hagyjuk ki Tagijev Múzeumát, és a most felújított Nagymecset épületét. Az iszlám Óváros az UNESCO világörökségeként van nyilvántartva. Sétára tökéletes helyszín az Icseri Seher.

Az ősrégi Leánytorony, és a karavánszerájok igazi különlegességnek számít. A Szőnyeg Múzeum páratlan kincseket őriz a kíváncsiskodó szemeknek. Ha szeretnénk megismerkedni a helyi kultúrával, akkor menjünk el a Sirvánsahok palotájában, és a Mártírok dombjára, ahonnan az egész Baku belátható.

 

A Kristály Palotát sem szabad kihagyni, már csak azért sem, mert tavaly itt szervezték meg az Eurovíziós Dalfesztivált. A tengerparton végighaladva olajkutak és tengeri fúrótornyok képe tárol elénk.

Az üledékes plató terem csodaszép sziklarajzolatokkal vonzza a tekinteteket. Sárlávákkal, iszapkürtőkkel és egyedi vulkáni jelenségekkel találkozhatunk itt. Az itt lakó emberek nagyon közvetlenek, és szeretik a turistákat. Sok öt csillagos szálláshellyel rendelkezik. Szuvenír boltokból sincs hiány. A benzin nagyon olcsó, így akár autóval is érdemes végigutazni a főváros körül lévő településeket. Ha szeretünk utazgatni, akkor látogassunk el Bakuba!