Csak egy utazás a jobb közérzetért

Természetes, ha időnként azt érezzük, hogy mindenből elegünk van és ilyenkor csak egy utazás segíthet. Ugyanis szükségünk van arra, hogy kiszakadjunk a mókuskerékből! Bár a koronavírus járvány miatt még mindig nem állt vissza teljesen a rend az utazás terén, de szerencsére belföldön kedvünk szerint járhatunk-kelhetünk. A lényeg, hogy menjünk, lássunk és megtapasztaljuk az ott lenni, jelen lenni érzést. A környezetváltozás mindenkinek jót tesz nemtől, kortól függetlenül, főként, ha az ember a családjával, közeli hozzátartozóival, barátaival utazik.

Az utazás a szürke hétköznapok ellenszere

A megszokott napirendünk miatt könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy újra és újra ugyanazok – a jellemzően negatív – gondolatok foglalkoztatnak. Kilépni a “dobozból”, kiszállni a mókuskerékből nem egyszerű, de azért nem is lehetetlen. Ha kilépünk a megszokott környezetünkből és ismeretlen helyekre utazunk, ahol ismeretlen emberekkel találkozunk, akkor színt vihetünk a szürke hétköznapjainkba. Nem feltétlenül kell világkörüli útra menni vagy havonta elindulni valamerre, hiszen elég csak egy utazás belföldön, hogy ez megtörténjen.

Szemléletmód-váltás

Az által, hogy elutazunk valahová, akarva-akaratlanul is kitágul kicsit a világunk. Új helyeket, embereket, szokásokat ismerünk meg, ennek köszönhetően pedig gyarapodik a tudásunk és sokkal tájékozottabbak leszünk a világ dolgait illetően. Ez még abban az esetben is igaz, ha havonta csak egy utazásra van időnk, lehetőségünk és ezt belföldön tesszük. Amiket addig csak esetleg képekről láttunk, csodáltunk, azoknak a valóságban is részesévé válhatunk, ez pedig nagyon inspiráló tud lenni. Ha addig nem tettük, az utazás alkalmával megfogalmazzuk a saját véleményünket bizonyos dolgokkal, helyekkel kapcsolatban. Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy minél több dolgot próbálunk ki, annál több tapasztalatot, élményt szerzünk.

 

Jelen lenni – ezt jelenti utazni

Nem számít, hogy csak egy hazai célállomásra látogatsz el, ha még soha nem voltál ott, akkor minden újdonságnak számít. Ilyenkor még a legapróbb dolgok (pl. a levegő illata) is le tudják kötni a figyelmünket és sokkal intenzívebben tudod megélni a jelen pillanatot. Az ingerbombának köszönhetően összpontosulnak a gondolataid és minden apró élményt magadba tudsz szívni. Sokan azt tapasztalják, hogy amikor egy ismeretlen helyen vannak, akkor felszabadultabbnak érzik magukat. Feloldódnak a gátlásaik, a fejükből pedig eltűnnek a gyökeret vert szabályok. Ez nemcsak akkor van így, amikor rendszeresen kirándulsz, hanem akkor is, amikor csak egy utazást ejtesz meg.

Várhatóan 2021-ben már lesz lehetőségünk arra is, hogy elhagyjuk az országhatárokat és a kedvenc külföldi országainkba is ellátogassunk. Csak egy utazás külföldön és annak is garantáltan megérezzük a jótékony hatásait. Addig viszont itt a remek lehetőség arra, hogy felfedezzük hazánk rejtett gyöngyszemeit. Kevés olyan ember van, aki az Északi-Középhegységtől az Alföldig, a Fertő-tótól a Duna-Tisza közéig bejárta már az egész országot. Nem kell több, csak 1 utazás és máris magasabb energiaszintre kerülünk. Jobb lesz a kedvünk, a közérzetünk, frissebbé, energikusabbá, lendületesebbé válunk.