Csak egy utazás belföld területén is elég a változáshoz

Csak egy utazás belföld

Bizonyos események és történések mélyen megérintenek és valamit megváltoztatnak bennünk. Habár többségük váratlanul érkezik, de tudatosan is törekedhetünk rá, hogy új élmények hassanak ránk. Olykor csak egy utazás belföld valamelyik régiójában is elég ahhoz, hogy kimozduljunk a megszokott kerékvágásból. A megszokás károsan hat ránk és a kapcsolatainkra, mert idővel céltalanná válhatnak napjaink és unalmassá a házasságunk, párkapcsolatunk vagy a rokonainkhoz fűződő kötődésünk.

A közös élmények és tevékenységek kimaradása bizony bélyeget nyomhat a hangulatunkra és az egykor még eleven ragaszkodásunkra. Mivel apró dolgok is elegendőnek bizonyulnak arra, hogy az izgalmak ne kopjanak ki életünkből, ezért folyton lepjük meg valamivel egymást. Nem kell hozzá sok pénz, mert egy csak egy utazás belföld területén nem jár nagy költségekkel.

Koncentráljunk azokra a tényezőkre, amelyek valamiért emlékezetesek lehetnek párunk számára vagy ahol intenzív érzelmeket élhetünk át együtt. Amikor kikapcsoljunk agyunkat a zsúfolt napokból és aktivitásokból és elvonulunk egy csendes helyre, ahol nem a reklámok, a forgalom, a pénz, az elektronikai eszközök dominálnak, akkor hajlunk arra, hogy újratervezzük életcéljainkat.

Átértékelődhet bennük az idő fogalma és az anyagi világ fontossága, amely nem tesz bennünket boldoggá, csak lefoglalttá. Ragaszkodjunk ahhoz a célkitűzésünkhöz, hogy rendszeresen kizárjuk a világot és csak mi létezünk benne együtt, harmóniában és érzelem dúsan. Ehhez csak egy utazás belföld távolságában is elég.