Utazás belföldön, szigorúan vírusmentesen

2020 a meglepetések éve- és nem feltétlenül pozitív értelemben. Továbbra is az idei év legfelkavaróbb jelensége vitathatatlanul a mindent átíró és megváltoztató koronavírus volt – amelynek, úgy néz ki, harmadik hullámát viseljük.

Most, hogy mindenki adaptálódott a fennálló helyzethez és a szigorításokhoz, érthető az igényünk a pihenésre és a gondtalan kikapcsolódásra – hiszen hosszú stresszes hónapok állnak a hátunk mögött.

Ha csak egy utazás belföld területén az, ami megdobogtatja a szívünket, mindenképpen úgy intézzük a kikapcsolódással töltött időt, hogy az a lehető legbiztonságosabb legyen.

 

Mi mostani írásunkban sorra vesszük azokat a lehetőségeket, amelyekről a szakértők azt állítják, biztonságosak. Ha csak egy utazás belföldön az, amire vágyunk, válasszunk olyan természetközeli programokat, amelyek rengeteg módot kínálnak a szabadlevegőn való tartózkodásra.

Ha a barátokkal közösen ruccannánk ki a csak egy utazás belföldön keretein belül, az erdei séta, a hegymászás vagy a parki piknik idilli módot nyújtanak a kikapcsolódásra.

A tudósok megállapították, a nyílt levegőn kevesebb az esélye annak, hogy megfertőződjünk, mint például a zárt helyiségekben, hiszen a betegség az aeroszolokon keresztül is tovább terjedhet, ami az apró porszemcséket jelöli. A csak egy utazás belföldön kategóriában, bár nem a szó szigorú értelmében, de az autósmozi is szóba jöhet.

Ha kicsit nagyobb volumenű vakációra vágyunk, és szívesen elvonulnánk a világ zaja előtt, éljünk a manapság oly nagy népszerűségnek örvendő „Airbnb” lehetőségével – azaz az ideiglenes házcserével mi magunk és az általunk választott fél között megvalósítva. A modern megoldással élve akár egy bájos erdei kabinban is eltölthetjük a soron következő hétvégét, ha csak egy utazás belföldön az, amit szeretnénk.

Abban az esetben pedig, ha vízközeli élményre vágyunk, a tengerparti bungalók állnak a rendelkezésünkre, persze csak azzal a feltétellel, ha előzőleg szakszerű higiéniás eljárással lettek kitakarítva a tulaj által. Végül, de nem utolsó sorban fontos azt is megemlíteni, hogy akár odahaza is megvalósíthatjuk a kívánságunkat, ha garden partyt rendezünk a családdal, barátokkal. Így tulajdonképpen két legyet is üthetünk egy csapással, hiszen a friss levegőn tartózkodunk, nem megyünk zsúfolt helyre, mégis pihentető óráknak nézünk elébe.