Egyiptom érdekességei a turisták számára

Egyiptom
Egyiptom

A Föld bolygón rengeteg érdekes és lenyűgöző látnivaló található. A kínai Nagy Fal, a Niagara vízesés vagy az Eiffel-torony, hogy csak párat említsünk. Ha valaki történelmi emlékműveket vagy ősi építményeket szeretne látni, akkor Egyiptom az egyik legkiválóbb úti cél.

Egyiptom egy Észak-Afrikában és Délnyugat-Ázsiában, a Sínai-félszigeten fekvő ország és híres a virágzó turizmusra épülő gazdaságáról. A megannyi látnivaló között ott szerepelnek a híres piramisok is, melyeket a fáraóknak építettek még több ezer évvel ezelőtt.

Egyiptomban a leghíresebbek ókori monumentális épületei, amik az ország jelképéivé váltak, például a Gízai piramisok és a Szfinx, az ókori egyiptomi civilizáció emlékei. Híresek még az olyan romvárosok, mint Memphisz, Théba, Karnak, Luxor, vagy a Királyok völgye. E remek látnivalók évente több tízezer embert vonzanak az ország határain belülre, főleg turistákat. Egyiptom éghajlata igen jónak mondható, az éves átlaghőmérséklet 27 és 32 Celsius fok között mozog, ami ideálisnak mondható a turizmus szempontjából. A csapadékmennyiség sajnos kevésbé jó és a szárazság jellemző az országra majdnem egész évben.

A főváros, Kairó egy igazi turistaközpontnak számít és rengeteg érdekesség lelhető benne fel egy külföldi személy számára. Amit mindenképp érdemes kipróbálni az a helyi konyha, mely állítólag igen remek ételeket készít. Egyiptom, mint már említettük rendkívül híres látnivalóknak ad otthont. Ilyen például a Memphisz, a Szent Katalin kolostor, a Szíva Oázis vagy Hurghada, amely egy üdülőközpont. Egyiptom közvetlenül a Vörös tenger mentén fekszik, így bepillantást nyerhetünk a vizek élővilágába is.