Életre szóló élményeket nyújt a ciprusi utazás

Ciprus utazás

Már nem sokat kell várni és végre kipihenhetjük az év fáradalmait egy jól megtervezett családi üdülés keretein belül. Amennyiben még nem tudott dönteni a nyaralási célpontok között, bátran ajánljuk figyelmébe, hogy Ciprus utazás szempontjából is kitűnő választás lehet. Mint minden turista zarándokhelynek, Ciprusnak is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Vizsgáljuk hát meg a „szerelem szigetét” egy kicsit közelebbről! A földközi-tengeri sziget nagyjából 1800 km-re fekszik hazánktól, területe pedig 10-szer kisebb Magyarországénál.

Bár földrajzilag Ázsiához tartozik, politikai szempontból mégis az öreg kontinenshez sorolandó és az Európai Uniónak is több, mint 15 éve tagja. Éghajlatát tekintve mediterrán jellegű, ami nagyjából annyit takar, hogy itt mindig meleg van. Viszont aki az igazán nagy forróságot nem bírja, júliusra ciprusi utazást inkább ne iktasson be. A sziget egyik leglátogatottabb városa Paphos. A víz kristálytiszta és gyönyörű, a tengerpart fehér homokja szinte kéri, hogy leheveredjünk rá. Nagy létszámú családdal érkezőknek különösen szimpatikus lesz majd, hiszen a helység nyugodt, tiszta és rendezett. Napozás mellett természetesen más programokkal is elüthetjük az időt.

Igencsak közkedveltek a hajós kirándulások, ami felejthetetlen élményt nyújt a család minden tagjának. De egy egyszerű séta közben is fantasztikus látványban lehet részünk, hiszen a partvidék sziklás része rendkívül sokszínű és lélegzetelállító. Az egyik leghíresebb geológiai képződmény az Afrodité sziklái nevű sziklacsoport. A hagyomány szerint ugyanis a tenger habjaiból kiemelkedve itt született a görög mitológiából ismert Afrodité, a szépség és a szerelem istennője. Az idillikus környezet és a romantikus háttértörténet miatt tökéletes helyszíne lett a lánykérőknek. Akik egy kicsit nagyobb pezsgésre vágynak, azoknak Ayia Napa települése lehet a nyerő választás.

A strand óriási, a vízi sportok űzésére való lehetőségek száma rengeteg. A főként fiatal bulizókkal tele Ayia Napa éjjel – nappal nyüzsög, kiváló szórakozóhelyekkel várja azokat, akik nem férnek a bőrükben. A ciprusi utazás egyik fénypontja a helyi konyha megismerése. Az itteni utánozhatatlan ízeket garantáltan soha nem felejti el. A meze például egy legalább 15-20-féle ételből álló svédasztalszerű felhozatal, ahol különböző húsok, burgonya, saláta és a tenger gyümölcsei kerülnek terítékre. Ezenkívül a ciprusiak imádják a pörköltféleségeket és a halat is, illetve ezek kismillió féle variációit. Összefoglalva, tehát ha imádja a kellemesen meleg klímát, a kristálytiszta tengervizet és a gasztronómiát sem veti meg, a ciprusi utazás felejthetetlen lesz az Ön számára.