Ezekre érdemes felkészülnünk egy Kuba utazás kapcsán

Az utazásaink megtervezésénél számtalan tényezőt figyelembe kell venni annak érdekében, hogy a kaland végül minden szempontból jól süljön el. Különösképp igaz ez, amikor valamilyen különleges célpontot választunk a nyaraláshoz, hiszen például egy Kuba utazás alapos felkészülést igényel.

A karibi szigetország egy igazán egzotikus helyszín, ez pedig nemcsak a fekvéséből, hanem az elszigeteltségéből is fakad. Egy ilyen kiruccanás némiképp olyan, mintha visszamennénk az időben, ez pedig az európai viszonyokhoz szokott turistáknak elsőre talán furcsának tűnhet. Ezt elkerülendő, feltétlenül informálódjunk, még a kaland megszervezését megelőzően.

Sokan választják ezt a távoli országot kifejezetten egy tengerparti nyaraláshoz, ám ez nem kimondottan a legbölcsebb döntés. Tudniillik még főszezonon kívül is igen magas költségekkel kell számolnunk egy Kuba utazás kapcsán, ezért aztán ha már ott járunk, mindenképpen érdemes bebarangolni a legfőbb látnivalókat.

 

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne mártózhatnánk meg akár télen is a kellemes hőmérsékletű habokban, csupán fektessünk kiemelt hangsúlyt a kulturális és természeti adottságokra is.
Tanácsos jó előre felkészülni arra is, miszerint az ország idegenforgalmi egységei is állami kézben vannak, ezért a Kuba utazás során szinte biztosan tapasztalunk majd fennakadásokat és hiányosságokat. Ez ma már elkerülhetetlenül hozzátartozik az élményhez.

Milyen időtartamban gondolkodjunk egy Kuba utazás kapcsán?

Noha remek ötlet beiktatni a szürke hétköznapokba egy-egy hosszú hétvégét, amikor meglátogatunk egy közeli országot, ebben az esetben nem feltétlen szerencsés így terveznünk. Egyrészt a repülőjegy meglehetősen drága, emellett pedig arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy maga az út is elég hosszú, hiszen közel egy napot igénybe vesz.

Ha erre rászámoljuk az akklimatizálódás idejét, akkor hamar rádöbbenünk, hogy legalább egy hétben, de inkább tíz napban érdemes gondolkodnunk egy Kuba utazás vonatkozásában.
Ez már csak azért is megszívlelendő tanács, mert bár az ország területe alig nagyobb hazánkénál, mire a legfőbb nevezetességeket meglátogatjuk, bizony elég sok időt eltöltünk a közlekedéssel. Ahhoz ugyanis, hogy alaposan szemrevételezzük, legalább két napot el kell töltenünk Havannában és persze egyetlen Kuba utazás sem telhet el anélkül, hogy meglátogatnánk Varadero nyaralóvárosát.

Ugyancsak felejthetetlen célpont Vinales völgye is, miképp Trinidad sem maradhat le a listánkról. Annak érdekében azonban, hogy ezek a kalandok zökkenőmentesek legyenek, nem elég előzetesen felkészülni az esetlegesen felmerülő problémákra. Tekintettel arra, miszerint ez maradéktalanul nem is lehetséges, a legbölcsebb, amit tehetünk, hogy felbérelünk egy kísérőt, aki tökéletesen tisztában van a helyi viszonyokkal és a nyelvet is megfelelően beszéli. Így eljárva jó eséllyel a Kuba utazás egyike lesz életünk legmeghatározóbb élményeinek. Ez az ország ugyanis híres a vendégszeretetéről, ám a speciális körülmények okán elengedhetetlen körültekintően belevágni a kalandba.