Görögország busszal is felfedezhető

görögország busszal

Görögország busszal és repülővel egyaránt felkereshető. Azonban, ha a turizmus témája kerül szóba, akkor nem mehetünk el az aktuális helyzet mellett. Ahogyan hazánk, úgy a környező országok, az idegenforgalom által frekventált területek is küzdenek a zárással és a pandémia hatásaival.

Nincs ez másként Görögországban sem. Az oltási programoknak köszönhetően, sokan azt remélik, hogy idén nyáron már Görögország busszal vagy repülővel is biztonságosan felkereshető.

Görögország busszal: még mindig népszerű!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a buszos, szervezett utak még mindig nem veszítettek a népszerűségükből. Nemcsak a kedvező árak szólnak mellettük, hanem az a fajta kaland is, amit egy ilyen program nyújtani képes. Az utasok a legalább másfél napig tartó utazás alkalmával megismerhetik egymást, új ismeretségek jöhetnek létre. Sokan vannak, akik tartanak a napjainkban már hétköznapivá vált repüléstől és inkább a buszos utazás mellett tennék le a voksot.

 

Az IBUSZ Görögország felkeresésekor is remek ajánlatokkal várja azokat, akik földi közlekedéssel keresnék fel Görögország térségét. De mégis milyen előnyei vannak annak, ha Görögország busszal elérhető? Milyen programok szervezhetőek ilyen módon? Melyek azok a hátulütők, amelyekkel számolniuk kell azoknak, akiknek a Görögország nyaralás busszal elképzelhető?

ibusz görögország

Görögország busszal rendszerint társas utazások alkalmával érhető el. Ez annyit jelent, hogy egy busznyi utassal együtt indulnak útnak a résztvevők. Az utazási irodák által szerződtetett buszok luxusminőségben állnak rendelkezésre. A busz fedélzetén megtalálható toalett megoldja a sürgős helyzeteket, de a gyakorlat szerint a benzinkutaknál, pihenőhelyeken rendszeresen megáll a busz.

Erre már csak azért is szükség van, hogy az utasok kicsit kinyújtóztassák magukat. Ugyanis, ha Görögország busszal kerül felkeresésre, akkor még az északi részek esetében is legalább egy-másfél nap lesz az utazás. De akkor miért éri meg sokaknak ez a kényelmetlenség? Talán meglepő, de nemcsak az árak miatt döntenek a nyaralni vágyók a buszos közlekedés mellett.

Görögország busszal: változatos tájak, új élmények

Görögország nyaralás busszal? Ha a buszos út során nem végig a telefont nyomkodjuk, akkor elképesztő tájakat láthatunk. Az alföldi síkságoktól indulva, a hegyek belsejében hosszan haladó alagutakon keresztül az olajfa ligetekig, sokféle látnivaló várja az utasokat. Néha csak ki kell nyitni szemeinket és valóban látni azokat a csodákat, amelyek körülvesznek bennünket.

Persze nem kényelmes hosszú időn keresztül ülni, mint ahogyan nézeteltérések is adódhatnak az utasok között. Tény viszont, hogy egyetlen utasnak sem érdeke, hogy egy jó hangulatban induló utazásból valami egészen más süljön ki.

Regionális programok

Görögország busszal történő felkeresése során érdemes úgy választani úti célt, hogy az a felfedezni kívánt látnivalók környékén helyezkedjen el. E tekintetben a hazai turisták körében az északi régió nagy népszerűségnek örvend. Itt is megtalálható minden, ami összességében Görögországra jellemző. Thesszaloniki vallási és történelmi látnivalókkal egyaránt várja a turistákat. Ha a görög szigetvilág elképesztő szépségét élnénk át, akkor Thasszos szigete érdemel figyelmet.

A Meteorák elérhető távolságban vannak innen busszal is, de az Athosz-hegy hajóról való megcsodálása is remek programot kínál. A gyakorlatban a hazai utazási irodák külföldiekkel vannak kapcsolatban, ahol magyarul beszélő idegenvezetők szervezik a fakultatív programokat. Ha naphosszat a tengerparton feküdne, akkor ezt is minden további nélkül megteheti.

Helyi gasztronómia és kultúra

Minden görög városnak megvan a maga lüktetése. A helyi gasztronómia is figyelmet érdemel, hiszen a gazdag ízvilág szintén jellemző a területre. Görögország busszal is felkereshető és ha kicsivel hosszabb időt tölt az ember egy városban, akkor annak előnyeit is megtapasztalhatja.

görögország nyaralás busszal

Bepillantást nyerhet a mindennapokba, egy kávézó teraszán üldögélve figyelemmel követheti, ahogyan ébred a város és zajlanak a hétköznapok. A pandémia kapcsán jó ideig még nem fog visszatérni az a turistaáradat a görög városokba, amelyekkel egyébként számolni lehet. Ennek pedig kétségkívüli előnyeit élvezhetik a görög nyaralás mellett döntők.

Hogy Görögország busszal vagy repülővel éri meg jobban? Ha az árak az elsődlegesek, akkor a buszos utazás meglepően olcsón kihozható. Ha valamelyik déli szigetet vagy a főváros környékét céloznánk meg, akkor érdemes a repülős utazáson elgondolkodni, hiszen számos sziget saját reptérrel rendelkezik, így gyorsabb a közlekedés.

Az ókori kultúra bölcsőjeként is számon tartott Görögország európai szinten is hatalmas népszerűségnek örvend. Történelmi látványosságai, fenséges természeti értékei mellett, az a kulturális háttér is mindenképpen figyelmet érdemel, ami az egész területet áthatja.

Görögország busszal történő felfedezésekor sem kell lemondani a kirándulásokról, bár tény, hogy az utasoknak a szervezett programok idejéhez alkalmazkodniuk kell. Ha ezen a téren nyitottan gondolkodik, akkor megfizethető áron élheti át a görög nyaralás minden szépségét.