Görögország nyaralás alkalmával kitűnő választásnak bizonyul!

görögország nyaralás

Görögország nyaralás alkalmával remek döntés. Nem csupán elképesztő természeti tájai vonzóak a turistáknak, hanem fenséges gasztronómiájának és persze látványos idegenforgalmi nevezetességeinek apropóján is sokan keresik fel. Görögország turisztikai látványosságait áthatja az ókori görög történelem és kultúra.

A szárazföldi részek mellett, a szigetvilág is mindenképpen figyelmet érdemel. Akár hajós körutazások alkalmával is gyakran esik a választás a térségre, hiszen látnivaló akad bőven a görög szigeteken.

Görögország nyaralás: mikor kelhetünk útra?

Ha az utazás témája kerül szóba, akkor legtöbben már másként gondolkodunk erről, mint egy-másfél évvel korábban. A különbség nem más, mint a pandémia, ami a világ minden táján megtizedelte a lakosságot. Az utazási szokásokra is rányomta bélyegét, hiszen a mai kor embere sokszor meggondolja, hogy hová utazzon, mely úti cél mellett tegye le a voksot.

 

A vakcinák várhatóan meghozzák a tőlük várt eredményeket és az utazás szerelmesei végre újra biztonságban érezhetik magukat külföldön. De vajon a Görögország nyaralás 2021-ben már elérhető lesz? Milyen idegenforgalmi trendek várhatóak?

görögország nyaralás 2021

Az utazás az egyetlen olyan szabadidős elfoglaltság, amire ugyan pénzt költünk, de ennek ellenére gazdagabbak leszünk általa. Nem véletlen választják olyan sokan ezt a kikapcsolódási formát. Vannak, akik a pandémia ellenére is felkeresik az elérhető országokat, mások várják, hogy végre csendesedjen a járvány.

Jó esélyek lehetnek arra, hogy a Görögország nyaralás 2021-ben ne csupán egy álom legyen, hanem újra tömegek fedezzék fel az ókori világ csodáit. Ilyenekből ugyanis adódik bőven Görögország területén.

Athén vagy Santorini? -Görögország nyaralás 2021

Hogy melyek a leginkább népszerű területei Görögországnak? Melyek azok az úti célok, amelyekkel biztosan nem lőhetünk mellé? Elsősorban azt érdemes eldönteni, hogy a szárazföldi területeket céloznánk meg, esetleg valamelyik szigeten töltenénk az időnket. Görögország nyaralás alkalmával mindkét esetben megállja a helyét, sőt, a magyar turisták körében nagyon közkedvelt északi nyaralóhelyekről gyorsan elérhető komppal Thassos szigete is.

Itt bepillantást nyerhetünk abba, miért olyan népszerűek a görög szigetek. Az elképesztő tengerparti szakaszok, az égszínkék, kristálytiszta tenger és a hegyvidék találkozása fenséges látványt biztosít.

görög nyaralás

A szigetvilág iránt érdeklődők gyakran választják Santorini területét. A hegyoldalban sorakozó, fehérre festett falú, kék kupolás házak látványát sokan ismerjük és egyértelműen a görögországi nyaralás élményével azonosítjuk. Nem Santorini az egyetlen sziget, ami figyelmet érdemel akkor, ha a nyaralás Görögország térségébe lesz tervezve.

Kréta területén található az európai kultúra tényleges bölcsője, a legrégebbi település. I.e. 2000-1600 környékén jött létre az a palotakomplexum, ami Knósszoszi palotaként ismert. Mykonos a pezsgő éjszakai élet kedvelőinek körében népszerű, de a további görög szigetek is figyelmet érdemelnek, például egy hajós körutazás alkalmával.

A Görögország nyaralás azoknak is remek választás, akik szeretnék felfedezni a legnagyobb történelmi, vallási látnivalókat. E tekintetben kihagyhatatlan Athén és a Parthenón. A város fölé magasodó dombon megtalálható épületegyüttes az egyetemes emberi kultúra képviselője. A domb lábánál keskeny romantikus utcácskák, helyi kézművesek üzletei és kitűnő görög tavernák várják a turistákat.

Nyaralás Görögország északi részein

A déli mediterrán térségek hangulatát akkor is megtalálhatjuk, ha Görögország nyaralás alkalmával az északi részek mellett tennénk le a voksot. Ezek akár buszos utazással is elérhetőek, így ha olcsóbban szeretnénk megúszni vagy tartunk a repüléstől, akkor sem kell lemondani arról, hogy a nyaralás Görögország területén valósulhasson meg.

Az északi területek népszerű üdülőhelyei közül csak néhány Asprovalta, Sarti vagy Paralia. Innen elérhető közelségben találhatóak a Meteorák, amelyek az égbe nyúló sziklák tetején levő kolostorokat fedik fel előttünk. A térség kötelező látnivaló akkor, ha Görögország nyaralás céljából választott helyszín.

nyaralás görögország

A látogatható kolostorokban a nőknek kötelező a hosszú ruha viselése, de megéri a meleggel megküzdeni, hiszen elképesztő látvány nyílik fentről és egy egészen sajátos élettér ismerhető meg ilyen módon. A cikkünkben korábban már említett Thassos szigete vagy az Athos-hegy tengerről való felfedezése szintén remek programoknak ígérkeznek.

Görögország nyaralás alkalmával legalább olyan népszerű, mint a horvát tengerpart. A mediterrán térség országai minden évben sok magyar turistára számítanak. A történelem, a kultúra és persze a fenséges tengerpartok rajongóinak kitűnő döntés Görögország bármelyik területe. Kedveltségét annak is köszönheti, hogy Görögország nyaralás esetén egyszerre kínál idegenforgalmi látnivalókat, történelmi emlékhelyeket és elképesztő tengerpartokat.

Fedezze fel az ókori kultúra bölcsőjeként is számon tartott területet, ami minden korosztálynak kitűnő szórakozási lehetőségeket és programokat kínál!