Így lesz az Írország nyaralás felejthetetlen élmény

Amikor vakációnkhoz európai úti célokat keresünk, ritkán jut eszünkbe, hogy Írország nyaralás szempontjából is egy kiváló helyszínt jelent. Az Ír-szigeten található állam ugyanis páratlan természeti adottságokkal rendelkezik, emellett pedig a világ egyik legélhetőbb országa. Területe jelentősen kisebb hazánknál, lakosainak száma alig haladja meg az ötmilliót.

Látogatásunkat az év bármely szakára időzíthetjük, hiszen éghajlata a fekvéséhez képest meglepően kellemes, enyhe telek és aránylag hűvös nyár jellemzi. Ebből már egyenesen következik, hogy az Írország nyaralás sosem a strandolásról szól, noha a legmelegebb hónapokban a víz hőmérséklete is a kellemes tartományba kúszik. Ezzel együtt aki ide látogat, az többnyire nem a lubickolás kedvéért teszi, sokkal inkább az utánozhatatlan miliő és szemet gyönyörködtető táj az, ami az Írország nyaralás valódi vonzerejét adja. Utazásunkat tanácsos jó előre megszervezni, így ugyanis biztosak lehetünk benne, hogy nem maradunk le egyik kihagyhatatlan látnivalóról sem.

Írország utazás – íme a legfontosabb helyszínek

Noha a főváros akár autóval is megközelíthető Budapestről, ez csak a legelszántabb kalandoroknak ajánlott, hiszen nagyjából 2500 kilométert kell megtenni, ami 28-30 órát is igénybe vehet. Egy Írország utazás ezért repülővel a legegyszerűbb, ha pedig így érkezünk, akkor szinte biztosan Dublinban landolunk majd. Bár a elsőre talán nem a legcsábítóbb célpont, hiszen az Írország nyaralás legjobb része épp a vidéki élet megtapasztalása, ám feltétlenül töltsünk el legalább 2-3 napot a fővárosban is.

 

A Szent Patrik-székesegyház, a Guiness Múzeum, vagy épp a Dublini vár mind-mind olyan látnivaló, amire megéri rászánni időnket. Baráti társasággal érkezve pedig nincs is alkalmasabb hely egy hatalmas kocsmatúrára. Ráadásul a főváros tömegközlekedési hálózata gyakorlatilag kifogástalan, így mindenhová gyorsan és szervezetten juthatunk el. A viking korban alapított település bővelkedik történelmi látnivalókban is, így nem is lehet kérdés, hogy az Írország nyaralás egyik legfontosabb állomása ez. Ne felejtsük el megnézni az egyéb alternatívákat sem, hiszen gyakorta egy körutazás olcsón elérhető és érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

Írország repülőjegy – időben foglaljunk

Elsőre talán meglepő adat, ám bizonyos számítások szerint Dublinba mintegy 4 millió látogató érkezik évente, ezzel pedig a francia, illetve az angol főváros után dobogós a leglátogatottabb európai városok versenyében. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Írország repülőjegy mindig keresett, ennek egyik legfőbb oka a fentebb is említett, kiszámíthatóan állandó időjárás.

Ez ugyanis azt eredményezi, hogy bár a nyári főszezonban arányaiban több turista érkezik az országba, az év további részeiben is folyamatosan magasak a látogatószámok. Ezért aztán ahhoz, hogy az Írország nyaralás ne okozzon túl nagy kiadást, vagy egy last minute ajánlatot kell elcsípnünk, vagy már jó előre érdemes megvenni a repülőjegyeket. Utóbbi megoldás általában jóval kényelmesebb, hiszen így bőven van időnk megtervezni a programokat, illetve lefoglalni a szállásunkat. Így eljárva az Írország nyaralás egy önfeledt kaland lehet, hiszen kizárólag az élményekre koncentrálhatunk.

Egy Írország körutazás hatalmas élményt jelent

Amikor adottak a lehetőségeink, akkor mindig érdemes számításban venni azt, hogy egy út során végig látogatjuk a legfőbb nevezetességeket. Jó eséllyel ugyanis úgysem ugyanoda szervezzük a következő nyaralást, sőt, az is meglehet, hogy soha többé nem megyünk vissza még egyszer abba az országba, ahol már jártunk. Jelen esetben érdemes úgy kalkulálnunk, hogy egy ideális hosszúságú Írország nyaralás 10-14 napot vesz igénybe.

Ennek keretében bőven lesz elég időnk megtekinteni a legfontosabb látnivalókat és még pihenni is tudunk valamennyit. Szerencsére egy Írország körutazás leszervezése nem jelent túlságosan nagy kihívást, főképp a gyakorlottabb utazók számára. A főváros mellett feltétlenül útba kell ejteni a Moher-sziklákat, a Blarney-kastélyt és persze a Kylemore Apátságot is, de Cork városa is tele van olyan helyszínekkel, amelyek örök emléket jelentenek az ide látogatóknak.

Mire ügyeljünk egy Írország nyaralás alkalmával?

Bárhová is utazunk, előzetesen mindig érdemes nagyon alaposan utánajárni a helyi viszonyoknak és amennyire lehet, felkészülni azokra. Szerencsére egy Írország nyaralás kapcsán nem lesz nehéz dolgunk, hiszen minden szempontból egy roppant fejlett térségről van szó, ahol mind az életkörülmények, mind pedig a közbiztonság kiváló.

Természetesen a megfelelő utasbiztosítás megléte elengedhetetlen, ahogy arra is tanácsos nagy hangsúlyt fektetni, hogy a csapadékos időjárásnak megfelelő öltözetet vigyünk magunkkal. Ezt leszámítva azonban egy Írország nyaralás általában zökkenőmentesen zajlik. A legnagyobb kihívást rendszerint az okozza, hogy hazainduljunk és magunk mögött hagyjuk ezt a páratlan országot, ami megannyi varázslatos látnivalót tartogatott számunkra.