Irány az édenkert, vár a Bora Bora utazás

bora bora utazás

Ugyan a természetfilmek segítségével bejárhatjuk az egész világot, sok ember mégis egy Bora Bora utazás után vágyakozik. Hogy segítsük az út megtervezését és megszervezését, összeszedtünk néhány fontos információt.

16.466 kilométer, ennyi választja el légvonalban Budapestet a Csendes-óceánban található paradicsomi szigetcsoporttól, ami Francia Polinéziát alkotja és ahol Bora Bora is megtalálható. Ez azt jelenti, hogy egy Bora Bora utazás, átszállás nélkül, nagyjából mindössze 15 órányi repülőút lenne. A valóságban azonban minimum 2, de akár 3-4 átszállással kell számolni, ami miatt legjobb esetben 26-27, de akár 60 órás is lehet az utazás időtartama. Csak oda!

Ebbe persze beletartozik a Tahiti fővárosából, Papeete-ből Bora Borára tartó repülőút is. A nagyobb távolságra lévő szigetek között ugyanis csak a helyközi repülőjáratokkal lehet közlekedni. Érdemes tehát észben tartani, hogy az utazás Bora Bora szigetére igencsak megterhelő, valószínűleg az első 1-2 nap komoly jet lag-gel fog járni. Az időeltolódás ugyanis -12 óra a magyarországihoz képest, ráadásul az átszállások sem túl pihentetőek.

 

A repülőgépeken való alvás pedig köztudottan mindennek mondható, de kielégítőnek a legkevésbé. A turisták többsége éppen ezért Tahitin tölt pár napot, mielőtt tovább indulna álmai úti célja felé. Így az ottani szállásdíj további költségként jelenik meg a Bora Bora utazás árában, tehát érdemes ezzel is számolni.

Milyen közlekedés segíti az utazást Bora Borán?

Mindent összevetve, olyan tömegközlekedési lehetőségekre, mint Európa nagyvárosaiban hozzászoktunk, egyáltalán nem lehet számítani. A fősziget legnagyobb településétől, Vaiteperől ingyenes hajójárattal lehet eljutni a szállásokhoz. A hotelekben szobát foglalókért a szállodák küldenek motoros kishajókat, de aki nem ilyen helyen száll meg, másképpen kell megoldania a transzfert.

A szigetek között motoros hajójárat üzemel, Bora Borán pedig bérelhetünk autót, kerékpárt, vagy beülhetünk egy taxiba. A szigorúan vett tömegközlekedést a busszá alakított teherautók jelentik, amelyek Le Truck néven ismertek, viszont ezek menetrendje finoman szólva sem kőbe vésett.

Az év melyik szakában érdemes tervezni a Bora Bora utazást?

Mivel Bora Bora és egész Francia Polinézia éghajlata trópusi, az év minden szakában jó idő várja a turistákat. Általában elmondható, hogy júliusban és augusztusban van a főszezon, de ha valakit nem zavar az időnként leszakadó eső, akkor november és május között is megtalálja a számítását. Ekkor van ugyanis az esős évszak 30-32 fokos nappali hőmérséklettel.

utazás bora bora

A szárazabb, úgynevezett téli időszak júniustól októberig tart, ekkor csak 27-28 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála. Szerencsére a Csendes-óceán vizének hőmérsékletét nem befolyásolja az időjárás, így az mindig 25-30 fokos, ami ideális a búvárkodásra, sportolásra, tengeri kajakozásra, vitorlázásra.

Azok, akik már átélték az igazi Bora Bora életérzést, azt mondják, a legjobb, amit ott tenni lehet, a pihenés a pálmafák alatt. Akik nem rajonganak az aktív pihenésért, a fehér tengerparti homokban feküdni és hallgatni a hullámok folyamatos morajlását, felér egy komplett terápiával.

Mire kell vigyázni, ha Bora Borán nyaralunk?

A hotelek higiéniai viszonyai jók, a csapvíz fogyasztása csak a tahiti városi szállodai hálózatban veszélytelen az egészségre, így jobb, ha mindig palackos vizet fogyasztunk. Érdemes utasbiztosítást kötni, az egészségügyi szolgáltatások ára ugyanis meglehetősen borsos. Ugyan kötelező védőoltások nincsenek, utazás előtt érdemes ennek is utánajárni.

Kell vízumot kérni a Bora Bora utazáshoz?

Magyarország állampolgárai abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy elég egy érvényes útlevél ahhoz, hogy Francia Polinéziába utazzanak. Sőt, akár 90 napnál hosszabb időn át ott is maradhatnak vízumkényszer nélkül. Persze ez nem is annyira meglepő, hiszen a térség Franciaország fennhatósága alatt áll, így ott a francia törvények érvényesek. A dohányzás a francia törvények szerint zárt helyen tilos, ennek megszegését nagyon komolyan veszik.

Milyen magasra rúg a Bora Bora utazás ár?

Alapvetően ez sok dologtól függ, például attól is, hogy melyik légitársaságnál veszünk repülőjegyet. Már ennek az árában is hatalmas szórás tapasztalható, mivel ha csupán a turistaosztályt nézzük, kaphatunk jegyet 500 ezer, de akár 2,5 millió Forintért is. Függően attól, hogy az év mely szakában kívánunk utazni.

bora bora utazás ár

Persze, ez az oda-vissza útra szól, viszont még hozzáadódik a poggyászfeladás díja és számos más kiegészítő szolgáltatás költsége is. A szálláson sem nagyon lehet spórolni Bora Borán, mivel a hoteleken kívül alig van étterem. A szállodák éttermei – a félpanzión vagy all inclusive-on kívül – viszont meglehetősen drágák.

Szállást foglalni lehet a 3-6 csillagos hotelekben, de akár apartmant vagy önálló bungalót is bérelhetünk, ezek ára függ az ott töltött éjszakák számától és az évszaktól, amikor utazunk. A legkapósabb időszakban a legdrágább a szállás, ami július és augusztus hónapokban van.

Bár a költségek nem alacsonyak, de egy utazás Bora Bora csodálatos szigetére, örök élményként megmarad!