Izgalmakkal teli a buszos utazás

Buszos utazás
Buszos utazás

Mi sem teheti egyedibbé az ember nyarát, mint egy olyan utazás, amelyik csak egy napot vesz igénybe, ám mégis mesés pillanatokat garantál. Az egynapos buszos utazás elképesztően megnyerő célpontokat garantál. Idén például rengetegen döntöttek a Lednice mesekastély mellett, mely a csodás Morvaországban található.

De pontosan mit is kell tudni erről a varázslatos kiruccanásról? Nos, a fő célpont a Lednice kastély, amelyet mindenképp legalább egyszer látni kell, hiszen esztétikailag és a hangulatát tekintve is teljes mértékben megragadja az embert.

A kastély egyik legszebb elem a közel száz négyzetkilométeres nagysággal rendelkező angolpark, ahol igazán kellemes a sétálás. Aki idelátogat, az az 1834-ből való, öntöttvas vázú pálmaházat is meglátogathatja. Emellett pedig hajókázásra is lehetőség van a a gigantikus méretű kastélypark romantikus taván. A kertben természetesen sétálni és piknikezni is lehet, melyet semmiképp sem szabad kihagyni egy kellemes nyári napon.

Magyarországon rengetegen döntenek emellett a lehetőség mellett, melyet eddig senki sem bánt meg. Egy nap alatt a fent említetteket teljes mértékben ki lehet próbálni. Pontosan ilyen lehetőségekre lett kitalálva a csodás buszos utazás. Egyértelműen ez Csehország egyik legpazarabb és legromantikusabb épületegyüttese. Az egykori pazar jelleg ma is teljes mértékben lenyűgözi a látogatókat. Kuriózumként érdemes tudni, hogy a kastély területén ennek a pompának köszönhetően eddig több filmet is forgattak. Nem is csoda, hiszen az angolpark és a kastély gyönyörű elemeket tartogat.