Kikapcsolódást nyújtó kellemes túrák

Kellemes túrák
Kellemes túrák

A jó idő beköszöntével egyre többen döntenek út, hogy kis időre szakítanak a mozgalmas, forgalmas világgal, és a természet felé veszik az irányt. A túrák kimagasló esélyt jelentenek a relaxálásra és aktív pihenésre, ezért mindenképp érdemes ezeknek a lehetőségét megfontolni.

Hazánkban rengeteg olyan hely van, amelyet mindenképp látni kell, és aminek a meglátogatása felér egy kiadós túrával. Az egyik legkedveltebb helyet a Pilisben található kolostor együttes adja, mely nem csak a szemet gyönyörködteti, de a testnek is remek esélyt jelent a feltöltődésre.

Az itt található pálos kolostor elődje egy megnyerő vadászkastély lehetett, mely a 13. században épülhetett az akkor király számára. Azonban az épületegyüttest IV. Béla király a 13. század derekán a pálos rendnek ajándékozta. Ezt követő IV. László király a „Benedekvölgye” névvel ellátott helyet ismét a pálosoknak ajándékozta, azzal a tervvel, hogy ott ők majd kápolnát és kolostort emelnek.

 

Ezután körülbelül ötven év múlva az Anjou-ház egyik legismertebb tagja, Károly Róbert magyar király ittlétekor született meg a kolostor megalapításáról szóló irat. Kétségtelen, hogy az idevezető túrák igazán egyedi történelmi fontossággal is bíró kalandot jelentenek. Ezek a túrák mindenképp jót tesznek a testnek és a léleknek is.

Az út során számos olyan egyedi nevezetesség is megtekintésre kerül, akárcsak a dömösi Prépostság, a pilisszentléleki Pálos kolostor romjai, Klastompuszta, az itt található Cisztercita kolostor romjai és a csodás Dobogókő is. Aki egy megnyerő túra részese szeretne lenni, az mindenképp döntsön emellett a túra mellett, mely teljes mértékben egyedi és megnyerő.

Számos olyan történelmi hely kerül itt megtekintésre, melyet teljes mértékben megéri megnézni. A számtalan csodás kolostor és rom remek helyeknek bizonyulnak, ahova eljutni egy kellemes túra alkalmával lehet. Egy nagyobb család is tervezhet ide túrát, amely hihetetlenül egyedülálló családi programot takar majd a jó idő beköszöntével. A túrák mindig is közkedveltek maradnak tavasszal és nyáron is.