Kiknek érdemes ellátogatni Vietnámba?

Az utazás az egyik legcsodálatosabb módja annak, hogy felfedezzük a körülöttünk lévő világot, közben pedig életre szóló élményeket szerezzünk, amiket a szeretteinkkel is megoszthatunk. Az utunk miért ne vezethetne ezúttal Vietnámba?

A Délkelet Ázsiában elhelyezkedő ország valóságos kincsesbánya azoknak, akik szeretik az egzotikus tájjal és gazdag történelmi múlttal rendelkező helyeket. Nézzük meg kicsit konkrétabban is, hogy pontosan kiknek való a Vietnám utazás!

Akik szeretik a kalandokat

 

A Vietnám utazás során garantáltan nem lesz hiány kalandokból, hiszen rengeteg programon vehetünk részt, és rendkívül sok helyet fedezhetünk fel a környéken. Elmehetünk például a Mekong-deltához vagy a Ha Long-öbölhöz hajókázni, és a Hoang-Lien hegység is vár minket, ahol hegymászásra, túrázásra és egyéb szabadtéri tevékenységre is lehetőségünk van.

Vietnám csodálatos tájakkal büszkélkedik, beleértve a hegyeket, folyókat, tengerpartokat és sűrű erdőket. Több nemzeti park is van a környéken, amiket érdemes meglátogatnunk. Azok tehát, akik szeretnek aktívan élni, vagy csak egyszerűen szeretik a kalandos kirándulásokat, túrákat, semmiképp sem szabad kihagyniuk a bakancslistájukról az országot!

Akik fel szeretnének fedezni egy új kultúrát

Vietnám gazdag történelemmel és kulturális örökséggel rendelkezik, így annak felfedezése is sok élményt ígér. Hanoi, az ország fővárosa területén számos óváros található, amelyek minden részletükben őrzik a múlt emlékeit. Az otttartózkodásunk alatt meglátogathatjuk a háborús emlékparkokat, illetve múzeumokat. Ha érdeklődünk a háborús helyszínek iránt, akkor izgalmas sétát tehetünk a CuChi alagútrendszernél is, ami az amerikai háború idején a vietnámiak katonai bázisaként szolgált.

A Vietnám utazás során történelmi műemlékek és templomok megtekintésére is lehetőségünk van, amik gazdag buddhista hagyományokkal rendelkeznek. A OnePillar Pagoda például egy nagyon fontos vallási és történelmi hely Hanoiban, amit mindenképp érdemes útba ejtenünk, ha arra járunk.

Akik különleges ételeket kóstolnának

Az ország valóságos ízorgiát kínál azoknak, akik érdeklődnek a gasztronómia iránt, és szívesen kipróbálnának új ételeket, alapanyagokat vagy fűszereket. Vietnám nagyon színes ételkultúrával rendelkezik, a hagyományos vietnámi ételek minden egyes falatja kulináris élményt nyújt a turistáknak.

Ott van például a Pho, Vietnám tradicionális levese, ami az ország egyik legikonikusabb, világszinten is ismert étele. A Banh Mi szintén nagyon híres, amit sokan csak úgy ismernek, hogy a vietnámi szendvics. És persze nem hagyhatjuk ki a sorból a tavaszi tekercset sem, ami szintén innen származik. Ez csak néhány étel a sok közül, amiket meg kell kóstolnunk a Vietnám utazásunk alatt!

Látható tehát, hogy Kelet-Ázsia gyöngyszemét mindenképpen megéri meglátogatni, hiszen rengeteg különleges élménnyel gazdagodhatunk. Amellett, hogy kalandos kirándulásokon vehetünk részt, felfedezhetünk egy teljesen új kultúrát és belekóstolhatunk egy igazán egyedi ízvilágba is.