Korfu Nyaralás Csodás Látnivalókkal

korfu nyaralás

Vitathatatlan tény, hogy Korfu nyaralás szempontjából igazán közkedvelt úti cél. Elég csak megkérnünk bármelyik ismerősünket, hogy soroljon fel olyan mediterrán térségeket, ahová szívesen elutazna, és Korfu szinte biztosan közötük lesz. Népszerűsége érthető, hiszen Korfu nyaralás repülővel 2021-ben nemcsak megfizethető, de egyúttal csodálatos élményt is nyújt.

A Jón-szigetek gyöngyszemének története egészen az ókorig nyúlik vissza. Homérosz „finomodott erkölcsű, hatalmas népnek” nevezte a lakóit, valamint „gyönyörű és bővelkedő vidék” szavakkal illette a szigetet. Ez a megfogalmazás a mai napig igaz.

Homokos tengerpartok, csodálatos strandok, a Pantokrator hegy panorámája, víziparkok, búvárközpontok, múzeumok, a főváros mesés hangulata és ezernyi más nevezetesség gondoskodik róla, hogy a látogatók felejthetetlen emlékekkel gazdagodjanak. A standokat, a fővárost és a hegyeket mindenki könnyen felfedezheti magának, de nézzük, hogy ezeken kívül még milyen látnivalók akadnak egy Korfu nyaralás során.

Achillion Palota (Sissi-palota)

 

A sziget talán leglátványosabb épülete a fővárostól csupán 10 km-re található Achillion Palota és a falait övező kertjei. Fenséges és fényűző megjelenése tisztelgés a neoklasszicizmus előtt. Az épületnek némi magyar vonatkozása is van, hiszen 1890-ben épült a szigeten gyakran megforduló Erzsébet királyné, azaz Sissi számára.

Az épület elnevezése is a királynétól származik, aki a palotát a jól ismert görög hős után keresztelte el. Nem véletlen, hogy a palota szoborparkjában Achilleus szobra is felfedezhető. Az épület rengeteg emléket őriz Sissi életéből, aki nyári palotaként, szóval nyaralóként használta.

Érdekes tény a filmrajongóknak, hogy a Szigorúan bizalmas című James Bond film egyes jelenetei itt készültek. Az Achillion palota forgalmas hely, ahol jó eséllyel sorban kell állni a bejutáshoz, ám egy Korfu nyaralás során vétek lenne kihagyni.

Kassiopi, a történelmi halászfalu

Valódi időutazásban lehet részünk, ha felkeressük Kassiopit. A kis faluban szinte megállt az idő és megőrzött egy darabot az évezredekre visszatekintő múltjából. Hihetetlen belegondolni, hogy a Római Birodalom olyan nagyszerű alakjai fordultak meg itt, akiket a történelemkönyvekből ismerünk.

nyaralás korfu

Ha megfáradtunk Cicero, Tiberius vagy Marcus Antonius nyomában járva, megpihenhetünk az öböl vagy a főtér környékén sorakozó hangulatos kávézókban, éttermekben. Tradicionális épületek, fából ácsolt halászhajók, ókori emlékek és középkorból fennmaradt várromok teszik autentikussá az élményt.

Glyfada, a strandok strandja

Csak úgy lehet teljes egy nyaralás Korfun, ha a „mászkálós”, városnézős napok közé beiktatunk némi lazítást és tengerparti fürdőzést is. Mi más lehetne ennek tökéletes helyszíne, mint Glyfada, ami a sziget legszebb partszakasza. A legszebb partszakaszhoz pedig a legjobb tengerparti strand illik!

Szóval irány a nyugati part, mert alig 25 kilométerre a fővárostól itt találjuk meg álmaink fürdőhelyét! Sokat elmond Glyfada vonzerejéről, hogy az itt élők nemes egyszerűséggel csak aranypartnak hívják. Amint megpillantjuk a távolba nyúló, puha homokkal bevont partot, a kéken csillogó hullámok és a zöldellő olívafák között, azonnal belátjuk, hogy az elnevezés nem túlzó.

Vlacherna-monostor

A Sissi-palota mellett, talán a női monostor a másik legismertebb nevezetessége Korfunak. Az épület fotója minden utazási iroda ajánlójában szerepel. Éppen ezért szembetűnő, hogy élőben a monostor épülete sokkal impozánsabb, mint a fotókon.

Látványos megjelenését annak köszönheti, hogy a napsütésben vakító fehér falai visszatükröződnek az épületet körbezáró kék hullámokon. A XVII. században épült Vlacherna-monostor ugyanis egy apró szigetre épült, kihasználva annak minden szegletét. Megközelíteni csak egy keskeny átjárón lehet.

Sidari és a Szerelmesek csatornája

Amennyiben a Korfu nyaralás szívünk választottjával történik, feltétlenül fel kell keresni Sidarit. A bájos üdülőfalu pillanatok alatt elvarázsol mindenkit a természeti adottságaival, látványos tengerpartjával, csíkos homokkőfalaival és lágy dűnéivel.

korfu nyaralás 2021

A legnagyobb attrakció azonban a természet formálta sziklák és homokfalak között húzódó átjáró, amit a helyiek Canal d’Amour-nak, azaz Szerelmesek csatornájának neveznek. A legenda szerint, azok a szerelmespárok, akik közösen átúsznak a csatornán, biztosan örökre összekötik az életüket. Ennél romantikusabb helyet biztosan nem találunk a szigeten.

Paleokastritsa vidéke

Olvashattunk már szuper tengerpartól és történelmi épületekről. De létezik olyan hely is Korfun, ahol egyszerre mindkettőt megtaláljuk. A sziget nyugati partján fekszik Paleokastritsa, ami 6 álomszép öböllel, kavicsos és homokos partszakasszal, végtelen tisztaságú vízzel csábít azonnal fürdőzésre.

A közelben található Angelokastro vára, pontosabban ami megmaradt belőle. A vár kiemelkedő fontosságú volt a történelmi időkben, manapság pedig csodálatos panoráma nyílik a romos falairól. Szintén érdemes felkeresünk a közelben található, 800 éves Paleokastritsa monostort.

Lehetetlen felsorolni, amit egy Korfu nyaralás 2021-ben tartogat számunkra, de bármerre indulunk a szigeten, minden pontján élményre találunk.