Mitől annyira különleges és vonzó Horvátország tengerpartja?

Horvátország tengerpart

Önnek melyik a legemlékezetesebb nyaralása? Biztosan az, amelyik a legjobb vagy a legrosszabb élményeket nyújtotta, mert a két végleg hagy leginkább mély nyomot bennünk. Horvátország tengerpart és különlegesség szempontjából képes arra, hogy a valaha átélt legszuperebb nyaralásunk helyszíne legyen, ahol ezernyi emléket szerzünk és amiről egész évben mesélünk a barátainknak.

A partszakasz hossza és jellegzetességei egyaránt vonzóak és titokzatosak, mert a végtelennek tűnő hullámokat olykor körülölelik a hegyek, sziklák, romos városrészek, öblök és erdők. Ilyen szempontból elképesztően izgalmas napokat tölthetünk itt akár családosan, akár a barátokkal.

Mivel Horvátországban szigorúan tilos a vadkempingezés, ezért semmiképpen se bízzuk a véletlenre a szálláshelyünket, hacsaknem szeretnénk valamilyen extrém izgalommal fokozni élményeinket. Horvátország tengerpartja nagyon népszerű, mert közel van, olcsón megúszhatjuk, ráadásul tiszta a víz és a partszakaszok egyaránt. De éppen ezért már az év első felében lefoglalják a helyeket, ezért lépjünk minél hamarabb.

Összeszámolni is alig lehetne, hogy hány szálloda közül lehet választani, mégis, ha az utolsó hetekben próbálkozunk alighanem sikertelen lenne a keresgélésünk a kedvezménye ajánlatok között. A helyi érdekességek és szokások valódi multikulturális jelleggel bírnak, amely meglátszik a gasztronómián is, mert a kontinentális és mediterrán ízvilág egyaránt fellelhető. Ha eddig nem tette, akkor kezdje el idén az emlékek gyűjtögetését a Horvátország tengerpart bármelyik részén!