Ne maradjon ki idén se az utazás nyaralás

Utazás nyaralás
Utazás nyaralás

Egy hosszú munkaidőszak után édes a pihenés és a kikapcsolódás, és ilyenkor mindenképp ki kell használni a lehetőségeket a nyaralást tekintve. Sokan idén Róma mellett döntenek, az utazás nyaralás egyik legkedveltebb desztinációja mellet. Itt számtalan olyan látnivaló van, amelyek mindenképp meg kell tekinteni.

Az egyik ilyen érdekesség maga az apró nemzet, Vatikán, és ezen belül is a Szent Péter Bazilika. A Basilica di San Pietro in Vaticano, magyarul a Szent Péter Bazilika egyike az olasz főváros négy nagy bazilikájának. A reneszánsz stílus jegyeit büszkén viselő bazilika 1506-1626 között épült.

A bazilika a Vatikán legcsodásabb épülete, és kupolája mindenképp csodás módon birtokolja Róma panorámáját. A hatalmas templom méretei igazán elképesztők. A kilencvenes évek végéig ez a bazilika volt a világ legnagyobb temploma egész addig, amíg az Elefántcsontpart fővárosában, Yamoussoukroban található bazilika meg nem előzte. Területét tekintve fontos bizonyos adatokat ismerni: 15160 m2 (2,3 hektár), és kapacitása több, mint 60 ezer fő. Ez annyit jelent, hogy Sopron teljes lakossága nyugodtan elférne benne.

 

Ugye, hogy mekkora gigantikus épület ez. Nem is csoda, hogy sokan választják ezt a helyet az utazás nyaralást illetően. Mindezt kívülről is maximálisan érezni lehet, nem csak belülről. A bazilikában fellelhető található kimagasló művészeti alkotás között mindenképpen kiemelendő Michelangelo tizenötödik századvégi Piétája, amely a művész egyetlen szignált alkotása. A szobor Máriát ábrázolja, miután Jézust tartja az ölében a keresztre feszítés után.

Az utazás nyaralás egyik legfontosabb desztinációja ez a csodás templom. A hatalmas, elképesztő templom Michelangelo tervezte csodálatos kupolájába lifttel, majd több, mint háromszáz lépcsőfok megmászásával fel lehet jutni. Innen pedig elképesztően lélegzetelállító kilátás nyílik az olasz fővárosra. Aki ide ellátogat, az mindenképp vegye szemügyre a bazilika csodás mennyezetét is. A cikk világossá teszi, hogy Róma egy egyedi állomás lehet az utazás nyaralás tekintetében.