Nem álom a párizsi utazás olcsón – 3 tipp, hogy valóban olcsó legyen

párizsi utazás olcsón
Párizsi utazás olcsón

Nagyon sok magyar író, költő utazott el Párizsba, hogy megcsodálja az egyik legizgalmasabb és legszebb európai várost, valamint ihletet merítsen az utcákon sétálgatva. Az elmúlt évtizedek során és napjainkban is megvalósítható egy párizsi utazás olcsón. Azt nem tudjuk, hogy Ady, Márai vagy Radnóti utazásai mennyibe kerültek, de arról többet tudunk, hogy milyen hatással volt rájuk a város.

Jóllehet a mai, modern Párizs folyamatosan változik és bővül a kulturális gazdagsága, ám nagyon sok örök csoda van ebben a fantasztikus fővárosban. Éppen ezért nem szabad kihagyni a párizsi utazás olcsón. A két legfontosabb tényezője a költségeknek az utazás és a szállás. Ha idejében nézegetjük a repülőjegyek és a buszjegyek árát, akkor nagyon kedvezményesen kifoghatunk egy-egy utazást.

Másodsorban a szállás kérdését kell megoldanunk, amire bőven van kínálat ebben a hatalmas városban, ám nagyon nem mindegy, hogy milyen típusú szállást szeretnénk. Egy párizsi utazás olcsón akkor jöhet létre, ha nem ragaszkodunk a nevezetességek közelében fekvő luxus szállodákhoz. A metrók mentén elhelyezkedő F1 hotelek nagyon olcsóak, rendezettek és teljesen alkalmasak a pihenésre és alvásra.

Emellett sokat spórolhatunk az étkezéseken és az egyéb kiadásokon, ha nem ragaszkodunk a kényelemhez. Az egész várost megismerhetjük, ha gyalog megyünk vagy bérelhetünk kerékpárokat az egész városban, amelyekkel nagyon praktikus a közlekedés. Természetesen még nagyon sok ötletet felsorolhatnánk arra, hogy a párizsi utazást olcsón kihozzuk, de ha ezeket figyelembe vesszük, akkor sikerülhet.