Nyaralás szeptemberben, avagy miért érdemes várni

nyaralás szeptemberben

Nyaralás! A kifejezés ezernyi fantasztikus érzést kelt a lelkünkben, a múltban átélt kellemes emlékektől és a jövő izgalmától megfűszerezve! A legtöbben már januárban a különféle utazós tematikájú blogokat bújjuk az inspiráció reményében – mi is legyen idén az úti cél?

Nos, míg sokan a nyaralást a nyári szezonnal azonosítják, olyan személyek is akadnak szép számban, akik a csúcsszezont kihagyva inkább a nyugodtabb – és olcsóbb- őszi hónapok egyikét választják a pihenés megélésére.

Gazdaságosabb utazás az őszi hónapokban

Szögezzük le: a nyaralás szeptember éppolyan csodálatos, mint például augusztusban, a különbség viszont az, hogy ősszel már nem kell minden talpalatnyi helyért megküzdeni a strandon. Illetve hosszú-hosszú perceket, akár órákat is sorban állássál tölteni, ha például a helyi gasztronómia jellegzetességeire fáj a fogunk.

 

Arról nem is beszélve, hogy a legtöbben tényleg júliusban és augusztusban indulnak el felfedezni a világot, ez pedig óhatatlanul is magával hozza azt a következményt, hogy a nagyobb volumenű látványosságok egész egyszerűen megközelíthetetlenek.

Lássunk egy egyszerű példát! Olaszország sokak vágyalma, mint úti cél – nem véletlenül. Itália ugyanis az ókori szépség, sőt maga az európai kultúra bölcsője, különös tekintettel Róma városára, vagy Firenzére.

Olaszországot nemes egyszerűséggel látni kell legalább egyszer az életben- viszont az már egyáltalán nem mindegy, hogy mikor, és mennyiért.

Kellemes időjárás megkönnyíti az utazást

A kellemes meleg időjárás nyáron millió kíváncsi turistát csalogat, aminek következtében az olyan nagy nevezetességek előtt, mint a Colosseum vagy a firenzei Uffizi Képtár órákat kell sorban állni, csak azért, hogy bejuthassunk azzal a jeggyel, amit már hetekkel ezelőtt megvásároltunk online.

Nem véletlen, hogy pont e két látnivalót említettük, ugyanis gyakori, hogy akár 3-4, de nem ritkán 5 órás sorban állásra is kell vállalkoznunk, ha az ókori gladiátorok élet-halál harcának színhelyét vagy a csodás reneszánsz festmények és szobrok megtekintését tűztük ki célul.

Abban az esetben viszont, ha az olaszországi nyaralás szeptemberben történik, ez az időintervallum 1-2 órásra redukálódik.

Máris barátságosabb a helyzet, ugye?

A nyaralás szeptemberben mindig olcsóbban jön ki, mint főszezonban, az időjárás viszont, főleg, ha a mediterrán országok egyikét választottuk, szinte kivétel nélkül kellemesen meleg, nem forró. Megéri-e a nyaralás szeptemberben? Azt kell, hogy mondjuk: mindenképp!