Nyaralás Tunéziában: Élje át az 1001 éjszaka meséit

tunézia nyaralás

Tunézia nyaralás alkalmával rengeteg arcát mutatja meg, olyan helyre érkezik, ahol Kelet és Nyugat találkozik! Utazásakor egy olyan országot látogathat meg, amely rendkívül sokszínű, ahol érezheti Európa és egyúttal az 1001 éjszaka meséjét. A hagyomány és a modernitás játéka: egy olyan keverék, amelyet soha nem fog elfelejteni.

Fedezze fel a berberek, rómaiak, arabok és mórok évszázadokkal ezelőtt hagyott nyomait. Meglátogathat híres UNESCO világörökségi helyszíneket, többek között Karthágó, Tunisz óvárosa vagy Kairouan szent városa lenyűgöző története várja Önt. Fedezze fel a káprázatos kultúrát és a gyönyörű fehér strandokat akár egyénileg, akár kis csoportokban szervezett körutazásokon keresztül. Ha kíváncsi, mivel várja Tunézia nyaralása során, mi megmutatjuk!

Legnépszerűbb úticélok – Tunézia nyaralás állomásai

Tunisz – Hagyomány és modernitás között

Egészen északon, a Földközi-tenger közelében található Tunézia legnagyobb városa, az ország gazdasági, politikai és kulturális központja. Tunisz közel 3000 éves múltra tekint vissza, és városnevét Tanit istennőnek köszönheti. A hagyomány és a modernitás, a történelmi múlt és a gyorsan változó jelen lenyűgöző ellentéte különbözteti meg Tuniszt sok más keleti várostól. Ismerje meg Tunisz legszebb szegleteit, és olvasson bele az ország mozgalmas történelemkönyvébe.

 

Egzotikus illatok, gyümölcsök és mindenféle hétköznapi cikkek találhatók a központi piacon, amelyet érdemes meglátogatni. A híres Bardo Múzeumban a számos római kori mozaik abszolút kiemelkedő látványosság, amelyet nem szabad kihagynia Tuniszban. Induljon el egy sokoldalú felfedezőútra ebben az ellentétekkel teli keleti városban, amely mindig megér egy túrát.

Sidi Bou Said – Tunézia legszebb faluja

Közvetlenül a Tuniszi-öböl mélykék partján, a tenger fölé magasodó, csodálatos fehér és kék épületek gyönyörű falut alkotnak egy csodálatos helyen. Sidi Bou Said-ot az ország legszebb falujának tartják, és friss színeivel, egzotikus piacaival, újra és újra csodálatos panorámával gyönyörködteti a vendégeket. Tunézia nyaralása közben olyan meglepetésekkel is várja, amire biztosan nem számított.

Sétáljon végig a falu sikátorain, és ismerje meg a tengerparti település vallási központból való átalakulását a művészek luxusüdülőhelyévé. Várja a keleti báj, az igényes és gondozott utca, Önnek csak élveznie kell a tenger közelségét. Mivel Sidi Bou Said csak néhány kilométerre fekszik Tunisztól és Karthágó romjaitól, Észak-Tunézia egyik legszebb látnivalójának számít.

Karthágó – ókori hatalmi központ a Földközi-tengeren

Az ókorban Karthágó egy nagy kereskedelmi hatalom fővárosa volt, és mindig Tunisz riválisának tekintették, egészen az arabok általi elpusztításáig. Kiemelkedő földrajzi helyzete biztosította Karthágó dominanciáját a kereskedelemben az egész Földközi-tenger térségében, amely nagyon erős hatalmi pozíciót biztosított a kereskedővárosnak.

nyaralás tunézia

Fedezze fel a pun és római kori ásatásokat Karthágóban, és tudjon meg többet egy nagy kereskedelmi hatalom felemelkedéséről és bukásáról. Karthágó ma már az UNESCO világörökség része, és Tunézia egyik történelmi nevezetességének számít. Az egykori római provincia ma is magasztos légkörrel rendelkezik, és csodálatos fekvése miatt is különösen érdemes egy látogatásra. Ne hagyja ki Karthágó érdekes romjainak felfedezését!

Matmata egyedülálló barlang faluja

Tunézia nyaralások vonzerőjeként nem csak természeti és kulturális, hanem modern, a mai generációkat valószínűleg jobban érdeklő helyszíneket is kínál. Nemcsak a jól ismert kultikus „Csillagok háborúja” filmsorozat rajongóit fogja elvarázsolni a dél-tunéziai Matmata barlangfalu.

Megérkezésünkkor először egy kopár, a nap által felperzselt tájat látunk, és csak néhány lakóhelyet a felszínen. A falu varázsa azonban még mélyebbre hatol, és akkor tárul fel a vendégek előtt igazán, amikor leereszkednek a föld alatt található egyedülálló barlanglakásokba. Az éghajlatot éjszaka nagy hideg, nappal pedig tűző nap jellemzi – a barlanglakások a hideg és a meleg elől nyújtottak menedéket a lakosoknak.

Fedezze fel Matmata lenyűgöző városát, ahol az emberek évezredek óta élnek, és kihasználják a helyi adottságokat, kétségtelenül az egyik legérdekesebb látnivalója egy dél-tunéziai utazásnak.

Kairouan – Az iszlám negyedik legszentebb városa

Mekka, Medina és Jeruzsálem az iszlám szent helyei – ezek a városok jól ismertek. De közvetlenül utánuk következik a tunéziai Kairouan, az iszlám negyedik legszentebb városa. Észak-Afrika szellemi központját az iszlám bölcsőjének tartják, és az arabok korai metropolisza volt a mai Tunézia területén.

A történelmi Medinában, a szűk sikátorokkal és tágas szukákkal tarkított utcákon tett séta minden tunéziai utazás élménye. A város nagy mecsetét, a nevezetességét, valamint a Borbély-mecsetet nem szabad kihagyni egyetlen városnéző túrából sem. A tunéziai Kairouan szent városának meglátogatása kötelező minden olyan utazó számára, akit érdekel az iszlám eredete az országban, és természetesen a kelet történelme és jelene is.

El Djem – A gigantikus amfiteátrumban

Ha nyaralás Tunézia országában, akkor van, amit biztosan nem érdemes elmulasztania. Az egykor gigantikus amfiteátrum maradványai messziről láthatóan kiemelkednek El Djem városából – egy hatalmas aréna történelmi hátterével. Kövesse a Római Birodalom nyomait, és merüljön el az ország múltjában.

Az El Djem Tunézia egyik legérdekesebb történelmi nevezetessége, és megmutatja, hogy nem csak a római Colosseumot érdemes meglátogatni, ha arénáról van szó. Ajánlott megnézni a város régészeti múzeumát is, amely nem csak Róma-rajongóknak nyújt teljesen új betekintést a hatalmas birodalom életébe.

nyaralás tunéziában

Evés, ivás – ezt kínálja Tunézia nyaralása alatt

Éttermek főleg a turisták által látogatott helyek közelében és a nagyvárosokban találhatók. Ezeken a területeken fellelhető vendéglátó egységeken kívül a nőknek nem szabad egyedül étterembe menniük, és inkább a szállodában kell étkezniük. Sok ételt azonban az utcán készítenek, így ilyenkor nincs ezzel különösebb probléma.

Azok a „kifőzdék” ajánlottak igazán, ahol nagy a sor, hiszen a minőség nagyobb eséllyel lesz megfelelő, ha a többi turista is ott vásárol. A gyros nyársalt változatát a számtalan úgynevezett shawarma étterem egyikében vagy a különböző pizzériákban is megkaphatja Tunézia nyaralás során.

Az alkohol ritka árucikk Tunéziában, és főleg az üdülőövezetekben lehet kapni. Azokon kívül kívül főként alkoholmentes sört lehet kapni. A kávézók főként férfiaknak vannak fenntartva, a nőket gyakran nem engedik be. A turista övezetekben azonban vannak vegyes kávézók, ahol a nők gond nélkül tartózkodhatnak.

Szafari, egy életre szóló élmény

Tunézia nyaralása feledhetetlenné tétele érdekében mindent felvonultat, az egyik ilyen a szafari. Számos különböző szolgáltató szervezhet szafarit, és ugyanilyen sokféle változat létezik: akár dzsippel, akár tevén, itt a megfelelő országban van az ilyen szafarihoz. Gyalogos túrákat is kínálnak, hogy saját magán tapasztalhassa meg, milyen nagy is a tunéziai sivatag.

Teljes körutazások is lehetségesek, akárcsak az utazás egy kiindulási pontról egy célállomásra, ahonnan aztán más közlekedési eszközzel folytatódhat a túra. Természetesen minden szafarit tapasztalt idegenvezetők vezetnek, így az eltévedés veszélye nélkül élvezheti a forróságot.

A csodálatos fotózási lehetőségek mellett, amelyekkel egy ilyen szafari során találkozhat, felejthetetlen személyes élményekre is lehetősége lesz. Tunézia a szafarik tekintetében is az egyik legnépszerűbb úti cél Afrikában, mivel nagyon nyitott a nyugati turisták felé.