Nyaralási ajánlatok a skandináv Norvégiában

nyaralási ajánlatok
Nyaralási ajánlatok

A nyaralás szó hallatán nem biztos, hogy Norvégia jut először az ember eszébe. De miért is nem? Nos, a nyaralási ajánlatok magukban hordozzák a napfény ízét, a végtelenbe nyúló aranyszín homokú tengerpartok andalító szépségét és a fehér tajtékos tenger hömpölygő hullámait. Természetesen ez is egyfajta módja a nyaralásnak, ám vannak olyan személyek, akik a vakációt vadregényesebben kívánják megélni. Nekik a nyaralási ajánlatok közül a norvég utazás jelenti a tökéletes választást. Norvégia. Az északra vezető út. Akinek volt már szerencséje legalább egyszer az életben ellátogatni a skandináv országba, sohasem feledi a helyet, hiszen annak semmihez sem fogható varázsát örökké a szívében dédelgeti, amíg él.

A természet kézzel fogható kortalan csodája megdöbbenti az egyszerű halandót, szavak nélkül hagyva minket-, hiszen hogyan is lehetne megfogalmazni azt a káprázatot, amit a zord, fenséges hegyek, a kristálytiszta vizű fjordok, az elfeledett falucskák, a sűrű, sötét, titokzatos erdők, az éjszakai égbolton egymásba fonódó misztikus zöld szalagok –az Aurora Borealis- és a gyorsan futó, pajkosan csacsogó, vidám kis patakok jelentenek. A levegő oly tiszta, hogy szinte metszi az ember tüdejét, ám ez az átható érzés cseppet sem kellemetlen, sőt. Így érezzük igazán, hogy élünk, így tudatosul bennünk a létünk megmagyarázhatatlan csodája.

Abban az esetben, ha a nyaralási ajánlatok közül valóban azt szeretnénk választani, ami egy életre szóló élménnyel ajándékozza meg az embert, legyen az úticélunk Norvégia! Szerencsére ma már könnyedén és kényelmesen válogathatunk a jobbnál-jobb nyaralási ajánlatok közül, legyen szó az egyéni vagy a csoportos utazásokról. Persze az északi ország nemcsak a természetimádóknak kedvez, de azoknak az utazóknak is, akik szívesen elmerülnének a folklór titkaiban. A múzeumok és a számos kiállítás, illetve viking-stílusú szezonális rendezvények gondoskodnak arról, hogy egy percig se unatkozzunk.

 

Persze a modern szórakozást kereső turisták is megtalálják a számításukat, ha Norvégiába utaznak, hiszen a déli nagyvárosokban, úgymint Oslo, Stavanger és Bergen, a pezsgő élet soha meg nem szűnő lüktetésével nyűgőzi le az idelátogatókat. Ha Norvégiában járunk, feltétlenül próbáljuk ki a helyi konyhát is, ami, tekintve az ország gazdasági berendezkedését, lényegében a különféle halkülönlegességből áll. Norvégia az autentikus, szintén viking-stílusú kocsmákban sem szenved hiányt, ahol a nap végén, a tapasztalatinkat megemésztve kellemes hangulatban kortyolhatunk el egy pintet a helyben főzött különleges zamatú sörök közül – a Gyűrűk Urából ismert kedves hobbit, Pippin szavaival szabadon élve, itt ugyanis pintben mérik!

Mi a helyzet az árak tekintetében? Nos, felesleges is lenne köntörfalazni, Norvégia az egyik legdrágább Európai ország. Itt nemcsak a szállás és az utazás, de az élelmiszer is sokba kerül, mint ahogyan a turistacsalogató rendezvények árát is jócskán megkérik. Megéri-e mélyebbre nyúlni a zsebben, ha a nyaralási ajánlatok között válogatunk? Az igazság az, hogy mindenképp, mert Norvégia tipikusan az a hely, amit legalább egyszer az életben látni kell.