Nyomás Velencébe, amíg nem késő! Hamarosan kitiltják a turistákat?

Velence

Velence mindig is kedvelt célpont volt az utazni szerető emberek körében. Ez az egyedüli adottságokkal rendelkező város sok embert vonz, hiszen a tengerre épült. A Velencei Köztársaság idején a mocsárra építették fel a várost cölöpökkel megszilárdított alapokra, hogy így tegyék azt és gazdag polgárait védetté. A mocsaras terület megközelíthetetlen volt a rablók számára.

Az igaz, hogy a dalmát hegyvidék ma azért kopár, mert az építkezéshez felhasznált rengeteg fát innen vágták ki. A város mára eljutott a turistáktól való telítettség tűréshatárának maximumához. A szallaskeres.hu oldalon még most foglalhatóak utak és szállások, de a városlakók komoly tiltakozó akciókba kezdtek, hogy valami történjen annak érdekében, hogy ismét élhető és nem csak turistalátványosság legyen Velence.

Megszűntek a boltok és zöldségesek, az éttermek az egekbe srófolták az árakat. A kisboltok helyét kiadható szobák foglalták el. Arról nem is beszélve, hogy évente mintegy hatszáz, többemeletes hajó hozza a több ezer kíváncsi látogatót. Egy-egy hajóban 3-5 ezer ember utazik, akik kikötés után ellepik a várost. Ma már a korszerű közlekedési eszközöknek köszönhetően a világ bármely részéből bárhova el lehet jutni az átlagemberek számára is kifizethető áron. Ennek szervezése megoldható a szallaskeres.hu oldalon keresztül is.

 

Európába elsősorban a Távol-Keletről jönnek az emberek, de Oroszországból és Amerikából is sokakat érdekel az öreg kontinens. Általában egy ilyen európai körúton több mediterrán országba is ellátogatnak, de Velence az egyik legismertebb látványosság és statikai szempontból a leggyengébb láncszem. Ugyanis az úszó sziget nagyságú hajók több tonna vizet mozgatnak meg napi szinten, amellyel a középkori építők nem számoltak.

Az ilyen mértékű hullámzást a tenger soha nem produkálja. Ennek az új keletű kihívásnak nem tudnak megfelelni a város alapjai, úgyhogy a vezetés kényszerűségből a turistáktól való teljes lezárást fontolgatja. Természetesen, így egy óriási bevételi forrástól esnének el, ami nagy valószínűséggel nem fog bekövetkezni, de a látogatói létszám korlátozása nagyon valószínű.