Olaszország nyaralás vonatkozásban az első helyen áll

olaszország nyaralás

Olaszország nyaralás szempontjából kitűnő választás! Gyönyörű strandokkal, hegyi tájakkal és nagyszerű konyhával elnyeri minden látogató szívét. Tele van látnivalókkal, híres építményekkel, természeti csodákkal. Nyáron a fantasztikus tengerparti részeken üdülhetünk, télen pedig számtalan várost járhatunk be. Egész évben ideális hely a kellemes pillanatok eltöltésére. A történelmi városok és műemlékek lenyűgöző látványt nyújtanak. A zöld szigetek csodás természettel és kristálytiszta tengerrel csábítják a turistákat.

Az olasz nyaralás során a legnépszerűbb helyek és látnivalók

San Marino

Az Olaszország által teljesen körülölelt mini állam a világ egyik legkisebb országa. A mediterrán hangulatú vidék Emilia-Romagna és Marche régiók határán, az Appenninek vonulatai között helyezkedik el. Ez a legrégebbi köztársaság. 301-ben Szent Marinus alapította. Legmagasabb pontján, a 749 méter magas Monte Titanon két várkastély, valamint a Montale tornya sorakozik.

A szintén San Marinora keresztelt fővárosból páratlan panoráma tárul elénk. A középkori város további nevezetességekkel is büszkélkedik: a reneszánsz palotához hasonló városházával, valamint a bazilikával, ahol az alapító szent csontjait őrzik.

Dolomitok

 

Az olaszországi nyaralás másik csúcspontja ez a hegyvidéki paradicsom. A Dolomitok látványos sziklaszirtjeiről, mély folyóvölgyeiről, gleccsereiről, gyors sodrású hegyi patakjairól, elbűvölő tengerszemeiről, havasi legelőiről nevezetes. A sziklaalakzatok kékeslilás, fehéres-szürkés, vagy vörös színben tündökölnek, de nem ritka a rózsaszín árnyalat sem, amelyek a reggeli és alkonyati órákra jellemzőek.

olaszországi nyaralás

Legmagasabb csúcsa a 3344 méter magas Marmolada, míg a délen elterülő völgyeire már a mediterrán növényzet jellemző. Olajfa, szőlőültetvények, gyümölcsösök, cédrusok, gesztenye- és mandulaligetek váltják egymást. Akár télen, akár nyáron járunk erre, egészen biztosan elbűvölnek a Dolomitok, ami az UNESCO világörökség része 2009 óta.

Nápoly és Pompeii

Olaszország nyaralás és kulturális tekintetben is az élen jár. Dél-Olaszország legizgalmasabb városát a görögök alapították a Kr. e. VII. században. Hosszú történelme során számos esemény szemtanúja volt. A Vezúv Kr. e. 79-ben történt kitörése a régió egyik legszomorúbb pillanata volt, mégis e tragédiának köszönhetjük Pompeii ásatási területét, ami a korabeli élet egy szeletkéjével ismertet meg. A mediterrán hangulatú Nápoly tipikus dél-olasz város.

Szűk utcáiban lüktet az élet, tágas terei, királyi palotája, operaháza a XIX. század eleganciáját tükrözik. A múzeumok olyan világhírű kiállítási tárgyakkal büszkélkednek, mint a Pompeiiből származó Nagy Sándor mozaik és letűnt korok felbecsülhetetlen értékeitől roskadoznak. Nápoly történelmi központja 1995, Pompeii 1997 óta Világörökségi védelem alatt állnak.

Velence

Egy olasz nyaralás során Velence kihagyhatatlan részét képezi a látnivalóknak. Az itt-ott megkopott, patinás, mégis többnyire elegáns épületeiről, romantikus csatornáiról, ringatózó gondoláiról, színes karneváljáról nevezetes Velence az olaszországi nyaralás bakancslistás városa.

A lagúnák városaként, vagy az Adria királynőjeként is ismert észak-olasz települést a VI. században alapították. Dicsőségét és gazdagságát szorgalmas kereskedőinek, kézműveseinek köszönhette. A város semmivel sem összetéveszthető hangulata, az elegáns Szent Márk tér, a Dózse palota, a Sóhajok hidja számos turistát vonzanak. Velence Olaszország nyaralás, utazás tekintetében nagy szerepet tölt be.

Róma és a Vatikán

Olaszországi nyaralása során, szinte mindenki ellátogat a fővárosba. Kedvező éghajlata, fantasztikus látnivalói, sokat mesélő történelme kultúrája, világhírű kulináris kínálata rengeteg embert csábítanak a városba a világ minden tájáról. Egykor a világ egyik legmeghatározóbb birodalmának fővárosa volt. Számos nevezetessége Olaszország nyaralás vonatkozásában figyelemre méltó. A Colosseum, a Forum Romanum, a Palatinus-domb, az Angyalvár kihagyhatatlan műemlékek, amelyek a reneszánsz vagy barokk kort elevenítik meg.

olasz nyaralás

A városon belül található Vatikán a római katolikus vallás központja. A pápa székhelye, ami felbecsülhetetlen értékkel bíró Vatikáni Múzeumnak és a Szent Péter bazilikának ad otthont. A templomban található számos jelentős művészeti alkotás között mindenképpen kiemelendő Michelangelo 1499-es Piétája. A szobor Máriát ábrázolja, miután Jézust tartja a keresztre feszítés után. Róma történelmi központja szintén a Világörökség része.

Amennyiben olaszországi nyaralást, utazást tervez, mindenképpen érdemes a fent említett helyek meglátogatása. Felejthetetlen élmény nyújtanak mind a városok, mind a műemlékek, tájak látványa. Olaszország városai Európában előkelő helyen állnak. Aki ebbe az országba utazik, kicsit visszamehet az időben, hiszen Itáliára az ókor egyik bölcsőjeként is lehet tekinteni.

Számos jól ismert európai kultúra otthona volt, például a görögöké, az etruszkoké és a rómaiaké. A csodás Olaszország nyaralás apropójából talán az egyik legjobb és legszebb úti cél a világon.