Szicília nyaralás Európa egyik legszebb szigetén

szicília nyaralás

Szicília nyaralás, kikapcsolódás Európa egyik legszebb szigetén. Varázslatos atmoszférájának köszönhetően, kiváló választás a pihenésre, felüdülésre. A jellegzetes mediterrán épületek, a hatalmas pálmafák, a dallamos olasz nyelv nagy hatással van a turistákra.

Szicíliai nyaralás során érdemes belevetnie magát a nyüzsgő főváros, Palermo rengetegébe és megtapasztalnia a déliekre jellemző pezsgést. Lebilincselő élményben lehet része, akkor is ha felfedezi a még ma is aktív vulkánt, az Etnát vagy egész egyszerűen csak az odavezető út során megkóstolja az isteni olasz fagylaltok valamelyikét.

Kihagyhatatlan élmények Szicíliában

A Nap szigete gyönyörű strandokkal, festői kisvárosokkal, ízletes ételekkel különleges gasztronómiával várja a látogatókat. Napfény, tengerpart, füstölgő vulkánkúpok, szűk sikátorokban magasan száradó ruhák, mosolygós emberek. A történelem és a kultúrák egyvelege. Nyaralás Szicília valamelyik fantasztikus városában felejthetetlen élményt nyújt.

Taormina-görög színház

 

Az Etna közelében fekvő kisváros a világ egyik legszebb fekvésű, legbájosabb településeinek egyike. Évszázadok során olasz és külföldi művészek, írók, költők látogatták. Guy de Maupassant írta 1885-ben: ,,Ha valaki csak egy éjszakát töltene Szicíliában és megkérdezné, mit nézzen meg, hezitálás nélkül válaszolnám : Taorminát. ”

A tenger fölé magasodó hangulatos óváros gyönyörű panorámájával, a keskeny kis utcák, elegáns üzletek garantáltan elbűvölik a látogatókat. Taormina kihagyhatatlan látnivalója a híres görög színház, ami egyedülálló fekvésével sok művészt megihletett.

Etna

Szicília nyaralás és kirándulás is egyben. A sziget északkeleti részén, Catania és Messina között található. Európa legmagasabb működő vulkánja. Jelenlegi magassága 3329 méter, ami folyamatosan változik a kitörések miatt.

sziciliai nyaralás

A tűzhányó több szempontból is érdekes. A Föld valamennyi vulkánja közül ennek a kitöréseit jegyezték fel a leghosszabb ideje és a legrészletesebben. A 2013-ban az UNESCO Világörökség Bizottsága által természeti világörökségi helyszínné nyilvánított vulkán környezetében számos vállalkozás működik, amelyek kimondottan a csúcs meghódítására vágyó turisták segítségére specializálódtak. A vállalkozó kedvű felfedezőket egészen a központi kráter közelébe kísérik.

Egadi szigetek-Favignana

Szicília nyaralás szempontjából igazi Paradicsom. Az Egadi szigetek mintegy 7 kilométerre találhatóak a nyugati parton. A természetvédelmi terület 3 nagyobb és 2 kisebb szigetből áll. A szigetcsoport részei Marettimo, Favignana és Levanzo, amelyeket a Trapaniból induló hajó- és kompjáratokkal lehet megközelíteni.

Nyaralás Szicília egy paradicsomi szépségű szigetén, amit mindenkinek látnia kell. Mesés öblök, kristálytiszta tenger, napfényes part. A sziget a tonhal halászatáról híres, népszerű idegenforgalmi célpont, elsősorban az olaszok körében.

Noto

Szicília délkeleti részén fekszik és méltán nevezik a barokk fővárosnak. A XVII. században teljesen újjáépítették egy pusztító földrengés miatt. A mai napig megőrizte késő barokk építészeti jellegét. A város számos gyönyörű templommal büszkélkedik. 2002 júniusában az UNESCO Noto nyolc régi városát a Világörökség részének nyilvánította.

Alcantara-szurdok

Kihagyhatatlan élmény és nyaralás Szicília egyik szurdokvölgyében, ahol a lávába vájt folyó jéghideg vízében fürödhetünk. Egy olyan látvány, ami a világ minden részéről vonzza a turistákat. Az Alcantara-szurdok magas falai egy lávafolyam megszilárdulása során jöttek létre. A szurdok felett egy magas teraszról látni lehet már azt a csodálatos bazalt képződményt, amit több ezer évvel ezelőtt egy vulkánkitörés alkalmával, az Etna hozott létre a völgyben.

A legenda szerint, a néhány kilométerre lévő tűzhányó kitörésekor egy hatalmas szikladarab idáig repült el és kettéhasította a hegyet. A lassan kihűlő lávában utat találtak maguknak a kis hegyi patakok és létrehozták a folyómedret.

Biztosak lehetünk abban, hogy Szicília nyaralás vagy kirándulás tekintetében az egyik legjobb választás.