Szicília utazás a legnagyobb olasz szigeten

szicília utazás

Szicília utazás szempontjából érdekes úti cél lehet bárkinek. Utazási irodák által lehetőség van csoportos körutazásra is. Így nem kell előre megtervezni az utat és kedvezőbb árú, mintha egyedül vágnánk neki a sziget felfedezésének.

Szicília a Földközi-tenger legnagyobb szigete. Itt található Európa leghatalmasabb tűzhányója, az Etna. Igen aktív vulkán, gyakori kitörések jellemzik. A szigeten 4 nagyobb hegyvonulat található: a Szicíliai-Appenninek, a Sicani hegység, az Iblai-hegység és a Kéntermő Fennsík. Éghajlata a tengerparti területeken kellemes. A nyár meleg, de nem túl forró. A tél rövid és enyhe.

Csoportos szicíliai körutazás magyar idegenvezetővel

Az Olaszországhoz tartozó sziget Itália-imádóknak és az ókori kultúra szerelmeseinek egyaránt kötelező úti cél. Szicília utazás, körutazás formájában könnyen felfedezhető. Kis hegyi falvak terülnek el, ahol a déli hőségben a házak előtt csupán a helyi férfiak üldögélnek, míg bent készül az ebéd.

 

A csodás barokk városok, a kristálytiszta öblök mind a sziget kevésbé ismert arcai. A Szicília körutazás azokat a látnivalókat igyekszik felfedni, amelyek bepillantást engednek a sziget titkaiba. Az utazási irodák biztosítanak magyar nyelvű idegenvezetést. Általában 7-8 napos utak és hasonló útvonalakon haladnak a különböző irodák. Biztos lehet benne, hogy Szicília utazás terén talán az egyik legjobb választás.

Szicília utazás

Az odaút gyakran kényelmesen és gyorsan repülővel történik. A 200 kilométeres távolság bő 2 óra alatt letudható. A 8 nap alatt számos várost, régiót bejárva fedezik fel ezt az Európa és Afrika határán létrejött különleges világot, ami az évszázadok során annyi hódítót vonzott és varázsolt el.

Egyedülálló, ahogy minden korban mesterművek születtek: görög színház, több ezer négyzetméternyi padlómozaikkal díszített római villa, arab mintakincset őrző fazekasság és épületdíszítések, katedrálisok. A műemlékek mellett, az eleven természetet is megismerik, ellátogatnak működő vulkánokhoz, fürödhetnek az azúrkék tengeröbölben és akár hajózhatnak a Lipari-szigeteknél.

szicília körutazás

Élvezhetik a citrusok ízeit, a forró nyár után ismét zöldellő, virágba borult tájat. Megszállnak a tengerparton vagy műemlék városban, belekóstolnak a nyüzsgő főváros hangulatába és ellátogatnak a sziget belsejében lévő, filmekből ismert szépségű tájakra. Tehát Szicília utazás vagy körutazás tekintetében igen népszerű nyaralási mód. Egy hét alatt szinte az egész sziget bejárható.

Szicília körutazás – útvonalak általában

1. nap: Budapest-Catania-Taormina
Elutazás Cataniába menetrend szerint. Megérkezés délután, majd transzfer a szállodába. Szabad program és szállás Taormina környékén.

2. nap: Taormina-Ragusa-Siracusa
Elutazás Ragusába, ahol egy XVII. századi földrengés következtében épült újjá a két részből álló város. A San Giovanni Battista katedrális és még számtalan templom tartozik a látványosságai közé. Utazás Siracusába. Korintoszi görög telepesek alapították és Szicília legősibb városa.

3. nap: Taormina-Etna
Utazás a világ egyik legnagyobb működő vulkánjára, az Etnára, 2000 méter magasságig. A 3000 méter magasan található kráter fakultatív lehetőségként, helyszíni fizetéssel, dzsippel közelíthető meg.

4. nap: Taormina-Cefalú
Délelőtti érkezés Cefalú üdülővárosba, ami egy csodás tengeröböl mentén terül el. A városban hosszú tengerparti sétány, középkori óváros és kis üzletek várják az látogatókat. Délután szabadidő, séta a városban, pihenés a tengerparton.

5. nap: Cefalú-Monreale-Palermo
A szicíliai körutazás során egyik szabad programot biztosító város. Utazás busszal Monrealéba, ahol az aranyozott mozaikokkal díszített katedrális megtekintése, majd városnézés a sziget fővárosában, Palermoban.

6. nap: Cefalú-Corleone
Szabadon választott program Cefalúban vagy délelőtt fakultatív programlehetőség: látogatás Corelonéban, utazás autóbusszal.

7. nap: Cefalú-Agrigento-Taormina környéke
Reggeli után elutazás a szárazföld belseje felé, városnézés és a Templomok völgye következik.

8. nap: Catania-Budapest
Délelőtt szabadidő, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre.