Tunéziai utazás – napsütés, homok és kultúra egyszerre

tunézia utazás

Nap, tengerpart és lenyűgöző kultúra – ha ezt szeretné nyárra, akkor Tunézia utazás szempontjából pontosan a megfelelő választás a pihenéshez! A kilométeres strandok, a nyüzsgő bazárok és a vendégszerető emberek garantálják a nyugodt és élményekben gazdag nyaralást. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány információt a tunéziai nyaralásához.

Akár egyéni utazást tervez, akár egy all-inclusive nyaralást választ – az ország sokszínűsége mindenképpen inspirálni fogja. Tunézia utazás során számos elsőrangú úti célt kínál a tengerparti nyaraláshoz, mint például Djerba szigetét vagy Hammamet üdülőhelyét. Olcsó nyaralás a napon: Irány Tunézia!

Nem fog unatkozni – Szahara, kultúra, városnézés és wellness

Star Wars, avagy egy családi nyaralás másképp: gyerekkel és lézerkarddal indulhat a „családi körutazás” az eposz eredeti helyszíneire.

 

Tunisz és Karthágó partjai – a hely, ahol lenni kell: fedezze fel a város menő hangulatát, amelynek varázsa az autentikus, a történelmi és a modern hangulat keveredésében rejlik.

– A thalassotól a sivatagi jógáig: Tunézia a világ második legnagyobb thalasso terápiás szolgáltatója, több mint 50 központtal a tengerpart mentén. Itt a hammamok hagyománya találkozik a legmodernebb szakértelemmel.

Tunézia utazás a családdal

Tunézia ideálisan alkalmas családi nyaralásra is. Az odajutás viszonylag rövid és stresszmentes, mivel mind a nagyobb városok, mind a jól ismert tunéziai tengerparti üdülőhelyek közelében van egy nemzetközi repülőtér. Tunéziában szinte minden üdülőhely és szálloda jól felkészült a családok fogadására: utóbbiak különleges szórakozási lehetőségeket kínálnak a kisebb gyermekek számára, a nagyobb gyermekek pedig minden szinten különböző (vízi) sportokat és játékokat próbálhatnak ki.

A legtöbb család olyan szállodát részesít előnyben a Tunézia utazás során, ahol van integrált csúszdapark, gyermek- és babamedencék és játszóterek. Az észak-afrikai partok finom homokja tökéletes a játékra, a sekély, lankás tenger pedig csobbanásra. Természetesen a tunéziai sivatagban is rengeteg homok található, melyet egy teveszafari során fedezhet fel a családjával.

Nyaralás Djerbán: rengeteg napsütés!

Djerba szigete nem csak nyáron, hanem egész évben a pihentető tengerparti nyaralás szinonimája. Az állandó, évi 320 napsütéses napot biztosító időjárás mellett a hosszú homokos strandok (különösen Sisi Mahres és Seguia) és a kiváló sportlétesítmények sok sportolni és fürdeni vágyót vonzanak.

A sziget fővárosa, Houmt Souk, terei és utcái igen közkedveltek az odalátogatók körében. Ha azonban eltávolodunk a megszokott útvonalaktól, Djerba csendesebb, nyugodtabb képet mutat, érdemes megnézni a Zaouia Sidi Brahim El Djamni-t A Hagyományok Múzeumában esküvői ruhákat, régi beduin ékszereket és régi bútorokat láthatunk.

utazás tunézia

Djerba szigetének további nevezetességei:

– a Ras Taguerness világítótorony (21 km-re Houmt Souk-tól)

– Guellala fazekasfalu.

– a Jamaa El Ghorba (külföldiek mecsete)

– a Jamaa Ettourk (török mecset).

Djerba szigete a dél-tunéziai szárazföldet megcélzó kirándulásokhoz is kiváló választás. Élvezze a látnivalók változatos választékát a szigeti kiránduláson családi nyaraláson vagy akár egyedül utazóként.

Monastir-i élmény

Tunézia utazás nem más, mint kirándulás egy álomszerű országba, amely mauritániai egzotikummal varázsolja el az embert. Az érintetlen oázis-tájak, a végtelen tengerpartok és az ősi civilizációkból átörökített kulturális sokszínűség a fő okai annak, hogy az ország népszerű a magyar turisták körében. Mindezekkel a jellemzőkkel az északkelet-tunéziai Monastir tengerparti városa rendelkezik leginkább.

Monastir fontos idegenforgalmi központ, amely nemzetközi repülőtérrel és nagy tengeri kikötővel rendelkezik. Mint a legtöbb modern tunéziai nagyváros, Monastir is egy ókori föníciai-római város helyén áll, ez esetben Ruspina egykori területén, amelyet az i. e. 5. században alapítottak. A város szívében található az itt született Habib Bourguiba egykori tunéziai elnök tiszteletére épített mauzóleum. A város leghíresebb fiának egy mecsetet és egy palotát is szenteltek.

A régi Ribat erőd és „Medina„, a középkori arab város saját városfallal rendelkezik, ahol ma egy keleti bazár áll, a térség egykori arab uralmának emlékeit megőrizve. Monastir egy hangulatos és exkluzív üdülőhely a Földközi-tenger partján, amelyet Tunézia utazásunk célállomásaként egyszer mindenképpen érdemes választani. A régi hagyományokkal, a vendégszerető lakosokkal, jó infrastruktúrával és számos turisztikai látványossággal teszi felejthetetlenné a nyaralását.

Nyaralás Hammametben

A zöld kultúrtájjal, amely miatt a régió a „Tunéziai Riviéra” becenevet kapta, Hammamet tengerparti üdülőhelyével és a pun ásatásokkal Cap Bon érdekes és változatos üdülőterület Észak-Tunéziában. Kulturális és tengerparti nyaralás is lehetséges egyszerre, ami egy Tunézia utazás más állomásán nem nagyon elérhető. A Kerkouane-i ásatások egy hatodik században alapított kisváros maradványait tárták fel, amelyet tíz méter magas és több mint két méter széles városfal vett körül. A pun nekropoliszból származó leletek a szomszédos múzeumban tekinthetők meg.

Homokos strandjaival és szabadidős létesítményeivel kétségtelenül Tunézia egyik üdülőközpontja. A szomszédos Kasbah mellett, a Pupput római település maradványait is érdemes meglátogatni. A sportok szerelmesei Hammametben és környékén szörfözéssel, vízisíeléssel, ejtőernyőzéssel vagy vitorlázással tölthetnek el egy aktív napot.

utazás tunéziába

Utazás Tunézia varázslatos világába! – Néhány hasznos tipp ehhez

Mit vigyen magával Tunézia utazás alkalmával?

A tunéziai nyaraláshoz szükséges csomaglistának tartalmaznia kell egy jó napvédőt, és a szellős, nem túlságosan feltűnő ruházat is ajánlott, és például egy könnyű pulóver is ideális a hűvös estékre. Az elsősegély csomagot se felejtse otthon semmiképpen!

Hová mehet nyaralni Tunéziában?

Tunézia rendkívül változatos, így minden típusú nyaralás garantáltan megéri az árát. A kultúra és a városnézés iránt érdeklődőket Tunisz vonzza, míg a tengerparti nyaralók és a vízi sportok szerelmesei ideális feltételeket találnak Djerbán, Hammametben vagy Monastirban. Ha szeretne egy kis sivatagi levegőt szívni, akkor a Douz-i nyaralás ajánlott.

Milyen időjárásra készüljön?

Tunéziát mediterrán éghajlat jellemzi. Ha nyaralása során elsősorban úszni szeretne, a júniustól szeptemberig tartó hónapok ajánlottak. Ha azonban inkább a barangolás és a nevezetességek meglátogatására fókuszálna, októbertől májusig kellemes hőmérséklet uralkodik, és naponta akár kilenc órát is süt a nap.

Vajon biztonságban lesz-e az utazás során?

Tunéziában a rendőrség és a katonaság mindenhol jelen van, és diszkréten, de hatékonyan gondoskodik a biztonságról. Az intézkedéseknek köszönhetően, 2015 után országszerte tömegesen megerősítették a védelmet, így a támadás vagy lopás kockázata nem nagyobb, mint más országokban. A látogatók túlnyomó többsége nagyon pozitív tapasztalatokat szerez a tunéziai nyaralás során ebből a szempontból is.

Általános tudnivalók a Tunézia utazás során

Lakossága

Az országban több mint 10,5 millió ember él. Tunézia lakossága az ősi észak-afrikai berber törzsből származik, és a szunnita iszlámot vallja. Tunézia államvallása az iszlám.

Nyelv

A hivatalos nyelv az arab és a francia. A turisztikai szektorban néha az angol és a német nyelv is alkalmazható, de az már nagy siker, ha találkozik olyan helyivel, aki megérti az angolt.

Pénz

A tunéziai Dinár a hivatalos pénznem, váltópénze a millim, behozatala és kivitele is tilos, ezért a dollárt vagy eurót javasoljuk leginkább, amellyel gyakran fizethetnek az utazásuk során.