Városlátogatások busszal Svájcba és Liechtensteinbe

Városlátogatások busszal

Bár sokan a nyaralás alatt egyértelműen egy tengerparti luxuspihenést értenek, mégis növekszik azok száma, akik a hegyekbe kívánkoznak félrevonulni. Ez összeköthető a városlátogatások busszal történő utazással, amennyiben olyan országot szemezünk ki, amelyek fő látnivalói között vannak a hegyek és más domborzati különlegességek.

Ha Európában szeretnénk maradni, akkor mindenképpen az Alpok öleiben fekvő térségek bizonyulnak ideálisnak és egyben optimálisnak. Svájc egyértelműen ide tartozik a szomszédos mini országgal együtt, Liechtensteinnel. Az is nagyszerű ötlet lehet, hogy túrákon vegyünk részt, ugyanis ez a régió kimondottan gazdag élővilágban, így séta közben megcsodálhatunk különféle orchideákat, amelyek vadon nőnek.

A városlátogatások busszal a legtöbb esetben nem csak azt jelentik, hogy városról városra rohanunk, ahol az épületek, múzeumok megtekintésére van lehetőség. Sok esetben annyi szabad program van, amennyit személyesen igényelünk. Ha szeretnénk, csak a buszjegyet foglaljuk le oda és vissza, így a hazautazásig annyit barangolunk a természetben, amennyit szeretnénk. A hegyi levegő frissessége és tisztasága sok esetben felüdítőbb, mint az óceánparton ücsörögni.

A természet ilyen letisztult formáját megtapasztalni, mint amit itt, az alpesi vidékeken tehetünk meg, aligha lenne lehetséges máshol a világban. Természetesen e két ország kultúrája akkor fedezhető fel igazán, ha megismerjük a városokat is, például Vaduz, Zürich, Genf, Bázel vagy éppen Bern városát. Nyári városlátogatások busszal praktikusak ebbe a két országba is, ezért ne hagyjuk ki a lehetőséget!