Mennyibe kerül egy online pénztárgép 2024-ben?

A törvényi előírásokkal csak egy dolgot tehetünk: betartjuk azokat. Ha pénztárgépet kell használnunk a vállalkozásunkban, akkor azt tesszük, de nem mindegy, hogy az mibe kerül és milyen minőségű.

Egy online pénztárgép már szinte minden vállalkozásnál elengedhetetlen.

Melyik pénztárgépet válasszuk?

A világon egy dolog állandó, a változás – szokták mondani és ez a pénztárgépek világában is így van. Ma már a rég hagyományos pénztárgépek mellett előretört, majd egyeduralkodóvá vált az online pénztárgépek használata. Itt egy olyan egység került a pénztárgépbe, amelynek a neve: Adóügyi Ellenőrző Egység (AEE). Tehát nem csak arról van szó, hogy a pénztárgép lehetőleg internet kapcsolattal kell, hogy rendelkezzen, hanem ez az eszköz biztosítja a titkosított adatkommunikációt a NAV szerverei és a készülék között, valamint az adatok tárolását.

 

A régi pénztárgépeknél egy nem törölhető memória egységben (fekete dobozban) tárolták a napi zárások adatait. Ma az AEE a pénztárgép használat szinte minden elemét folyamatosan rögzíti, és az elmentett adatokat a NAV bármikor lekérdezheti, hogy szúrópróbaszerűen ellenőrizze a pénztárgép használatát. Ezért a készüléknek, ahol erre lehetőség van, ott folyamatos kapcsolatban kell állnia az adóhatóság szervereivel.

Ezeket a pénztárgépeket hívják NAV kompatibilis online pénztárgépeknek. Ha kicsit belegondolsz és utána nézel, akkor megérted, hogy miért ez a pénztárgép típus a jó választás. Jó, de rengeteg hasonló eszköz van, hogyan lehet ekkora kínálatból választani?

Mennyibe kerül az online pénztárgép 2024-ben? Venni vagy bérelni? NAV kompatibilis pénztárgép előnyei.

Olyan megoldást kell, amely a vállalkozásod tevékenységéhez, méretéhez a leginkább alkalmazkodik. Itt jön képbe a már jól ismert kifejezés: ár-érték arányban a legjobb megoldást érdemes választani a készülékek közül, nem a legolcsóbbat. Ennél a döntésnél érdemes szakértővel konzultálni, több gyártó termékét is megvizsgálni. Fontos dolog, nem szabad elnagyolni vagy elkapkodni.

A választás során egy sor kérdésre kell jó választ adnod: hány darabra van szükséged, milyen funkcióval kell rendelkeznie (az alapokon túlmenő feladatok ellátása is hasznos lehet), szoftver-hardver és kapcsolódási megoldások, továbbá a pénztárgép mobilitásának igénye.

Tehát nem kérdés, hogy online pénztárgépet használsz. Az azonban fontos lehet, hogy milyen készüléket válassz és azt megvedd vagy béreld?

A készülék kiválasztását követően jön a következő kérdés, amelyben döntened kell: venni vagy bérelni?

Online pénztárgép vásárlása vagy bérlése?

Arra már gondolom, hogy rájöttél, hogy a címben feltett kérdésre nem olyan egyszerű a válasz, hogy az online pénztárgép ára 2024-ben ennyi és ennyi forint…..

Ha nem szeretnél egyszerre nagyobb összeget kifizetni a pénztárgépre, akkor választhatsz több bérlési opció közül is. Bérelj online pénztárgépet akár SoftPOS, vagy QR kódos fizetési lehetőséggel kiegészítve és találd meg a számodra legmegfelelőbb megoldást.

Választhatod a hűségidővel vagy anélkül kidolgozott bérleti konstrukciókat, de mindenképpen vissza vezetheted a végső döntést erre a kérdésre: mennyi ideig kell használnod a vásárolt online kasszát ahhoz, hogy jobb megoldás legyen a bérlésnél?

Ha van rá pénzed és megveszed a kiválasztott készüléket (készülékeket) – és az élettartamuk kellően hosszú, akkor akár jól is járhatsz. Kérdés, hogy hány évre van ehhez a megtérüléshez szükséged és ez idő alatt milyen új jogszabályok és készülékek jelennek meg, ami alapvetően változtathatja meg a vásárlási döntésed helyességét?