Az egynapos kirándulás is egyértelműen szórakoztató

Egynapos kirándulás
Egynapos kirándulás

Aki egy igazán egyedi egy napból álló kirándulásra vágyik, az mindenképp látogasson el Mohácsra a Busójárás megtekintése miatt. Ez a remek egynapos kirándulás a tavasz köszöntését szolgálja, melyhez természetesen a hagyományos Busójárás is hozzátartozik.

Lássuk hát, hogy pontosan mit is takarna ez a remek nap. Az indulás reggel hatkor kezdődik, az Újpesti Polgármesteri Hivatal elől, illetve fél hétkor a Déli CBA parkolóból. Az út során az emberek megtekinthetik Pakson a híres katolikus templomot, melyet a sokak által ismert Makovecz Imre tervezett.

Ezután a mohácsi Emlékhely is meglátogatásra kerül. Délután pedig a nap attrakciója következik, azaz maga a Busófelvonulás. Természetesen itt az eredeti jelmezekre is számítani lehet. Bemutatásra kerül a sokféle tájegységek táncbemutatója is, mely a városháza előtt felépített színpadon lesz majd. Az egynapos kiránduláshoz hozzátartozik a sok népi kirakodóvásár, a finom ebédek, az ízletes csemegék és a temérdek lacikonyha által kínált eledel is. Aztán délután pedig jöhet a máglyagyújtás is.