Egy olcsó tengerparti nyaralás busszal a legkényelmesebb

Noha sokan nem is gondolnák, ám egy olcsó tengerparti nyaralás busszal valósítható meg a legegyszerűbben. Természetesen mielőtt belevágnánk egy ilyen kalandba, rengeteg tényezőt meg kell vizsgálnunk, méghozzá nagyon alaposan, ellenkező esetben akár rosszul is elsülhet a kaland. Elsőként azt kell eldöntenünk, hová is szeretnénk utazni.

Sajnos hazánknak nincsen tengerpartja, így ha ilyen vakációra vágyunk, akkor mindenképpen külföldi desztinációkban kell gondolkodnunk. Horvátország okkal a legfelkapottabb már jó ideje, ám ha valódi, homokos partra szeretnénk eljutni, akkor ennél távolabb kell mennünk. Ilyenkor remek alternatíva egy olcsó tengerparti nyaralás busszal, de természetesen dönthetünk úgy, hogy autóval, vagy repülővel utazunk. Mindháromnak megvannak a maga előnyei és hátrányai egyaránt, ezért a legfontosabb, hogy mérlegeljünk a döntésünk meghozatala előtt. Míg azonban az olcsó tengerparti nyaralás busszal hihetetlen népszerűségnek örvendett az ezredforduló környékén, mára valamelyest visszaszorult és sokan nem is számolnak a lehetőségével. Pedig bizonyos esetekben ez számít a legbölcsebb választásnak.

Egy külföldi nyaralás esetén nem maradhat el a strandolás sem

 

Vakációzni nagyon sokféleképpen lehet és egyáltalán nem mindegy, pontosan mire is vágyunk épp. Egy városlátogatás,, netán a kulturális programokon történő részvétel egész más tervezést igényel, mint a főképp strandolásra fókuszáló külföldi nyaralás. Tudniillik épp azért annyira kézenfekvő az olcsó tengerparti nyaralás busszal, mert így a legnagyobb odafigyelést igénylő résszel egyáltalán nem kell foglalkoznunk.

Kiváló úti célnak tekinthető például Görögország, vagy Dél-Olaszország (például egy Szicília nyaralás), hiszen a víz gyönyörű, a klíma pedig kifogástalan, ám autóval legalább 10 órányi vezetéssel kell számolnunk, ha pedig repülünk, akkor ott a transzfer kérdése és persze komoly elővigyázatosságokra van szükség a bepakolásnál, illetve a reptérre történő megérkezésnél is. Ezzel szemben egy olcsó tengerparti nyaralás busszal roppant kényelmes alternatívát jelent. Nincs más tennivalónk, mint felszállni a járműre, majd megérkezéskor elhagyni azt, minden másról a személyzet és a szervezők gondoskodnak.

A buszos körutazások nem csak olcsók, de rendkívül komfortosak is

Kiváltképp kiélvezhetjük a metódus előnyeit, amikor a buszos körutazások egyikén veszünk részt. Egy profi utazási iroda által szervezett program ugyanis nem csupán annyiból áll, hogy elszállítanak minket egyik helyről a másikra, hanem az idegenvezetést és a folyamatos asszisztenciát is tartalmazza. Ez pedig egy idegen városban, ahol rengeteg látnivalót kell megtekinteni igen rövid idő alatt, bizony hatalmas könnyebbséget jelenthet.

Így tehát bátran kijelenthető, hogy amellett, miszerint az olcsó tengerparti nyaralás busszal a legegyszerűbb, bizony ugyanez a helyzet a körutak kapcsán is. Ráadásul itt szinte kizárólag az autó jelent élhető alternatívát, ám azzal feltétlenül számolnunk kell, hogy az egész napos vezetés roppant fárasztó a sofőr számára.

Tengerparti nyaralás gyerekkel? Ezekre figyeljünk!

Egész más a helyzet azonban akkor, ha egyedül, baráti társasággal, vagy kedvesünkkel kettesben indulunk vakációzni és teljesen eltérően kell tervezni, ha a tengerparti nyaralás gyerekkel történik. A kicsik ugyanis sokkal kevésbé képesek alkalmazkodni a nehezebb körülményekhez, így az olcsó tengerparti nyaralás busszal ilyenkor nem igazán jöhet számításba, főképp egy bizonyos kor alatt.

Még Horvátország is legalább 5-6 órányi út, a busz pedig csak igen ritkán áll meg – sőt, kellő felszereltség esetén megeshet, hogy egyszer sem -, ezt pedig egy óvodás, vagy kisiskolás korú gyerkőc nagyon nehezen fogja tolerálni. Fokozottan igaz ez a távolabbi desztinációk vonatkozásában. Görögország, vagy épp Bulgária még autóval is hatalmas kihívás, pedig ott annyiszor tartunk szünetet, ahányszor csak szeretnénk. Tartsuk tehát szem előtt, miszerint az olcsó tengerparti nyaralás busszal csak akkor sülhet el jól, ha a kényelmetlenségek nem jelentenek túl nagy problémát.

Olcsó tengerparti nyaralás busszal – így érdemes terveznünk

Ám még akkor is rendkívül fontos alaposan felkészülnünk, ha egyébként könnyedén alkalmazkodunk a nem várt helyzetekhez is. Már az utazás előtt jó néhány héttel ellenőrizzük az okmányaink érvényességét és ha szükséges, hosszabbíttassuk meg azokat. Ugyancsak tanácsos elsőre egy olyan úti cél mellett dönteni, ami nincs túlságosan messze, főképp, ha nem vagyunk gyakorlott tömegközlekedők.

Egy olcsó tengerparti nyaralás busszal ugyanis megterhelő lehet és ha csak menet közben döbbenünk rá, hogy nem bírjuk a zötykölődést, akkor nagyon nem mindegy, hány órányi kihívás áll még előttünk. Gondoskodjunk elegendő ételről és italról is, valamint az olvasnivalót se felejtsük otthon, így lesz mivel elütni az időt.