Olcsó nyaralás repülővel a mesés Görögországban

görögország repülővel

Görögország repülővel, busszal, autóval egyaránt felkereshető. Abban viszont minden turista egyetért, hogy az európai kultúra bölcsője a történelem és a látványos tengerpartok szerelmeseinek kitűnő választásnak bizonyul. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a hazai utasok előszeretettel választják a görög területeket, legyen szó akár a szárazföldi részekről, akár a szigetvilágról.

Minek köszönheti a térség ezt az óriási kedveltségét? Mi várható 2021-ben az utazási trendeket illetően? Megéri-e a repülőjegy Görögország területére vagy válasszuk idén inkább a hazai nyaralást? Cikkünkben ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre keressük a válaszokat.

Kényelem vagy kaland?

Görögország repülővel és autópályán, közúton is megközelíthető. A kényelmes és gyors megoldások kedvelői természetesen a repülős utak mellett teszik le a voksot, ez különösen így van akkor, ha a déli területeket vagy a szigetvilág valamelyik tagját céloznánk meg. Míg a legészakibb sziget, Thassos könnyedén elérhető komppal, addig Kréta, Rodosz esetében inkább a repülővel történő közlekedés a praktikus.

 

görögország nyaralás repülővel

Mindig is voltak és lesznek olyan utasok, akik tartanak a repülős közlekedéstől és inkább választanák az autóbuszos, autós utazást, még a hosszú időtartam ellenére is. A társasutazások ugyan már veszítettek némileg a népszerűségükből, hiszen a legtöbben nem szívesen alkalmazkodnak másokhoz a szabadidejükben, viszont a saját autóval történő közlekedés már inkább kedvelt.

Tény, hogyha szeretnénk minél több tájat látni és felfedezni, természetesen nemcsak Görögország földjét ismernénk meg, akkor az autó lehet a jó választás.

Görögország nyaralás repülővel: mi a helyzet a pandémia idején?

A repülős utazásra rendesen rányomta a bélyegét a világjárvány. A légitársaságok éppen úgy küzdenek az életben maradásért, mint más ágazat képviselői. Egyes prognózisok alapján, a repülőjegy árak már most rendkívül magasak és várhatóan a jövőben sem számíthatunk majd a jól bevált fapados árakra.

Ennek ellenére, a Görögország nyaralás repülővel valószínűleg továbbra is népszerű lesz, hiszen egyes területeinek felkeresésekor szinte szóba sem jöhet az autós utazás. Ugyanakkor az üzemanyag árak is folyamatosan drágulnak, tehát ahhoz kétség sem férhet, hogy az utazás némileg többe fog kerülni, mint korábban.

Görögország repülővel: fedezze fel az európai kultúra bölcsőjét!

A költségek ellenére is biztatóak a jelek, a turisztikai szakemberek szerint. Az embereken egyértelműen tapasztalható a járványfásultság és szinte biztos, hogy amint engedik a korlátozások, egyre többen kelnek majd útra, hogy felkeressék Görögországot.

görögország repülőjegy

A térségben egyaránt jelen vannak mindazok a turisztikai látványosságok, amelyek máshol csak területenként eltérően találhatóak meg. Történelmi nevezetességek, világhírű kulturális látnivalók, épületegyüttesek egyaránt látogathatóak Görögországban, de a fenséges tengerpartok, a természeti adottságaiknál fogva elképesztő szigetek és persze a remek gasztronómia egyaránt csábítják a turistákat.

Ezek az adottságok továbbra is megmaradnak és a görög-életérzés csak egy további vonzerő, amiért megéri Görögország repülővel történő felkeresése.

Görögország nyaralás repülővel

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az aktuális helyzetben, valószínűleg fontos szerepe lesz az oltási igazolványnak is az utazásaink során. A főszezon ugyan csak a kora nyári időszakban indul Görögországban, de már most számos programlehetőséget kínál az ország. A külföldi utazásokkal szemben, egyelőre a legtöbben még kétkedőek és nem szívesen hagynák el hazánkat.

Ugyanakkor, amint lehet, minden valószínűség szerint sokan döntenek majd Görögország repülővel történő elérése mellett. Hogy mely városok, látnivalók érdemelnek kiemelt figyelmet az országon belül? Szinte minden térségében elérhetőek az UNESCO Világörökség részét képező nevezetességek.

Thesszalonikitől Krétáig

Görögország második legnagyobb városa Thesszaloniki. Nemcsak reptere miatt érdemel figyelmet, hanem vallási és történelmi nevezetességeinek apropóján is. Görögország repülővel történő elérésekor sokan választják ennek a városnak a repülőterét, főleg, ha az északi területeket szeretnék felfedezni.

repülőjegy görögország

A város mindenképpen megér annyit, hogy pár napig ott időzzünk. A tengerparton fekvő Fehér-torony misztikus története mellett, a város sokszínű vallási épületei is mindenképpen figyelmet érdemelnek. A pezsgő éjszakai életet kereső személyeknek Mykonos szigete javasolt. Az elképesztő történelmi látványosságokat előnyben részesítők pedig Rodosz és Kréta mellett teszik le szívesen a voksot.

A legészakibb sziget, Thassos is remek választásnak bizonyul akkor, ha az olyan észak-görögországi üdülővárosokat részesítenénk előnyben, mint Paralia vagy Asprovalta.

Görögország repülővel gyors elérhetőséggel és kényelemmel társul. A mesés tájak, a tengerparti pihenés lehetősége, a gazdag növényvilág és a történelmi nevezetességek méltán teszik világszinten is népszerű úti céllá Görögországot. A 2021-es idegenforgalmi trendek szerint sem veszít majd népszerűségéből ez a csodás terület.