Olcsó nyaralás repülővel a mesés Görögországban

olcsó nyaralás repülővel
Olcsó nyaralás repülővel

Turisztikai szempontból alig van a bolygónkon vonzóbb hely Görögországnál. Mi sem bizonyítja ezen állítás igazát jobban, mint az a temérdek mennyiségű kalandvágyó turista, aki azért látogat ide, hogy a saját szemével láthassa az európai kultúra bölcsőjét – a helyet, ami egykor otthont adott a legnagyobb művészeknek és gondolkodóknak.

Az olcsó nyaralás repülővel kulcsszavakat a keresőnkbe beütve Görögországot is megtaláljuk az első egynéhány eredményben, így nyugodt szívvel kijelenthetjük, a jutányos árért cserében olyan élményekkel gazdagodunk, amelyek az egész életünkön keresztül elkísérnek minket. A tapasztalat azt mutatja, már egy teljesen átlagos keresettel és némi előzetes spórolással is élvezhetjük a görög nyaralást, hiszen az ország híres a zsebbarát megoldásairól.

Mi az egyébként, ami általában jócskán megrövidíti a turistát a vakáció alatt? Nos, a szállás mellett az országon belüli közlekedés sem olcsó (lásd, korábbi írásunkat Norvégiáról), sőt, többnyire azt sem ússzuk meg jutányosan, ha a helyi nevezetességekre kívánunk jegyet váltani. Görögországban a felsoroltak közül semmi sem vetekszik csillagászati összegekkel, sőt, az igazán különleges látványosságok, mint például a Kr.e. előtt 447-ben épített Parthenon, vagy a Delphoi színház ingyenesen tekinthetőek meg.

Görögországban a legjobb dolgok amúgy is költségmentesek: a végtelenbe nyúló azúr tenger, a vakító napsütés, a csodás kék égi kupola a fejünk fölött, a poros utcácskák, bájos fehér házikók láttán joggal érezzük majd úgy, hogy Meseországba kerültünk. Abban az esetben, ha mindenképpen az olcsó nyaralás repülővel az álma, úti cél gyanánt válassza e káprázatos országot – garantáltan nem fogja megbánni a döntést.