Londoni top wellness szállodák jó áron

top wellness szállodák

A britek fővárosa, London bizony nem az olcsó szállásairól híres. A város elképesztő lehetőségeket és látnivalókat kínál az érdeklődőknek, ám, ahogy arra az imént céloztunk, itt aztán tényleg mindennek megkérik az árát, különösen a top wellness szállodák tekintetében. A turisták kedvelt célpontja, London tipikusan az a város, amit legalább egyszer meg kell látogatnunk, ha közel áll a szívünkhöz a történelem – bár a főváros nem titkoltan a nyüzsgő, lüktető éjszakai életéről is ismert. Ha már sorban kipipáltuk az emeletes turistabuszról a nevezetességeket, irány a szállodánk, ahol a jólmegérdemelt pihéséi lehetünk- a kérdés már csak az, melyiket válasszuk ideiglenes kvártélyunkul?

Mi most összeszedtünk néhány ismert hotelt a választás megkönnyítése érdekében. Mindegyik szállás bűbájos, és ami a legfontosabb: nem horrorisztikus áron kínálja a szolgáltatását. Nos, London hatalmas, ehhez nem fér kétség, és még úgy is hosszadalmas beutazni a várost, hogy itt található a világ egyik legszerteágazóbb földalatti metróhálózata. Hála a metrónak, vagy, ahogy az angolok mondják, a „tube”-nak, Londonban könnyű A-pontból B-pontba jutni, viszont, ha turistaként látogatunk ide, érdemes központi helyen lévő szállodát választani, hogy a szűkre szabott vakációnk drága ideje ne menjen rá nagyobb mennyiségben az utazásra, mint ahogy feltétlenül muszáj.

A top wellness szállodák közül a képzeletbeli listánk első helyezettje a város szívében fekvő Clayton Hotel, amely alig 10 perces kényelmes sétára található a Liverpool Street pályaudvartól. Az ingyenes Wifi-vel rendelkező szálloda wellness megoldásokban is verhetetlen, emellett pedig, ha úgy tartja a kedvünk, éjjel és nappal is élhetünk a szobaszerviz nyújtotta komfortos lehetőségekkel. A top wellness szállodák közül azért a Claytont tettük az első helyre, mert az ára roppant baráti, az elhelyezkedése pedig több, mint remek, hiszen az üzleti negyed szívében lévő hotel bejárati ajtaját elhagyva azonnal olyan látnivalóba botlunk, mint a tréfás formájáról elhíresült, grandiózus Gherkin, vagy a káprázatos szépségű Tower Bridge.

 

A londoni top wellness szállodák második helyezettje, már ami az ár-érték arányt illeti, a Camden Enterprise Hotel. Az épületet 1865-ben építették, s mint ilyen, magán viseli a viktoriánus stílus minden egyes magával ragadó jellemzőjét. A kívülről tekintélyt parancsoló szálloda belül csupa báj, kellem és kényelem. A Camden Enterprise legtöbb szobájának az ablaka mesébe illő városi látképre enged kitekintést, így már reggel, az ágyból kikelve részesei lehetünk ennek a lüktető óriásnak, amit Londonnak hívunk. A wellness hoteltől alig 10 perces sétára megtalálhatjuk a méltán népszerű Camden piacot is, ami folyamatos nyüzsgésével rabul ejti még azok szívét is, akik egyébként ódzkodnak a marketekkel kötelezően együtt járó zajtól és zsivajtól.

A Camden piacon ugyanis minden kapható, ami szem-szájnak ingere, így, ha még nem tettük le a voksunkat egyetlen londoni kabala mellett sem, az egyedi portékáikat kínáló árusok kínálatában garantáltan megtaláljuk az ideális választást. Végül, de korántsem utolsó sorban a londoni top wellness szállodák harmadik helyezettjét is bejelentjük: a Novotel Londont. A Canary Wharf szívében található wellness szálloda elképesztően komfortos pihenést kínál az idelátogató vendégeknek. Ha a fárasztó városnézéssel töltött nap után megéheznénk, a hotel modern étterme elégíti ki a vágyainkat, de ha csobbanni támad kedvünk, a szálloda medencéje vár tárt karokkal minket. Amennyiben az esti London látképe az, amire a leginkább kíváncsiak vagyunk, a Novotel tetőteraszáról pazar kilátás tárul a szemünk elé. A közelben lévő Greenwich park és a Tower Bridge felfedezését pedig egész nyugodtan hagyhatjuk másnapra is, hiszen a szóban forgó nevezetességek alig 3 km-re találhatóak a szállástól.