Utazás az utolsó pillanatban – last minute Horvátország

last minute horvátország

Last minute Horvátország: 2021. április 1-től oltási könyvvel utazhatunk Horvátországba. A nyár közeledésével és a korlátozások folyamatos feloldása révén, itt a lehetőség Horvátország szerelmeseinek, hogy igazán kipihenhessék magukat.

Nem volt ideje tervezni vagy spontán ember és csak az utolsó pillanatban döntött az utazásról? A last minute utak Horvátország révén biztosan megtalálja az Önnek megfelelő ajánlatot. Tengerparti üdülés, nyaralás terén a változatos tengerpartjával az elsők között van, ami a magyar utazók többségének eszébe jut. Mediterrán, sokszínű, öblökkel gazdagon tarkított, jellemzően kavicsos, sziklás tengerpartja hazánkhoz igen közel van. Az elkészült autópályáknak köszönhetően, könnyen és gyorsan elérhető.

Hova utazzunk Horvátországban?

Brac sziget

Brac egy csendes, nyugodt, elég sok természeti szépséget és csodás strandokat kínáló, családoknak ideális sziget. Itt nyaralva nemcsak a szigeten van lehetőség igen sok, szép kirándulásra, hanem Dalmáciában is rengeteg tartalmas túrázási lehetőség adódik gyönyörű helyekre. Az alábbiakban láthatjuk a sziget településeit, látnivalóit, a természetjárás lehetőségeit a szigeten belül és kívül, továbbá a last minute Horvátország szálláshelyeit is.

 

A szőlők és olajfák szigetének nevezett Brac Dalmácia legnagyobb szigete. Itt található a legmagasabb csúcs az Adriai-tengeren lévő szigetek közül. Innen tiszta idő esetén az egész szigetcsoportot látni lehet. Híres az ókor óta fejtett fehér mészkövéről is, amit a washingtoni Fehér Ház és több velencei palota építéséhez is használtak. A legtöbb last minute utak Horvátországba erre a szigetre összpontosulnak.

last minute utak horvátország

Felejthetetlen élményt nyújt. Élvezhetjük a kellemes napsütést, fürödhetünk a kristálytiszta tengerben, gyönyörködhetünk a természet adta csodás tájakban. A sziget számos különböző települése mind mást nyújt. Így a csendes pihenésre, a bulikra, a kirándulásokra vágyók is megtalálják a kedvenc helyüket.

Last minute Horvátország – szálláshelyek

Magyar nyelven lehet szállást keresni az internet legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől kezdve, az apartmanokon át a szállodákig. Ezáltal a legnagyobb választékot és garantáltan a legjobb árakat kapjuk. Igényeinknek leginkább megfelelő szállások közül választhatunk.

Bol

Rendkívül népszerű turistacélpont, többek között remek tengerpartjai miatt. Itt van a legtöbb szállás. Bol a déli parton található. A sziget legnagyobb turistaközpontja, ahol rengeteg szórakozóhely közül választhatunk. Csodálatos természeti környezete, kőházai és szűk utcái igazi mediterrán atmoszférát teremtenek.

Povlja

Egy apró, csendes, nyugodt hely a sziget északkeleti részén, távolabb a nagyobb nyaralóhelyek zajától és a sok turistától. A partmenti régi kőházak kellemes hangulata miatt, kiváló kirándulóhely. Strandja kavicsos, kristálytiszta vizű.

Pucisca

Brac második legnagyobb települése. Szép, dombokkal körbevett öble csendes, nyugodt kikapcsolódást nyújt a pihenésre vágyóknak.

Sumartin

A Brac sziget keleti csücskében elhelyezkedő kis halászfalu. Pihentető, békés, kellemes hely. A falu közelében lévő több, igazán szép, lassan mélyülő strand miatt is ki kell emelni. Néhány strand ugyanakkor kicsi, évről-évre egyre népszerűbb, így a legtöbbször zsúfolt. A nyári csúcsszezonban, a rengeteg ember miatt sokat veszítenek igazi szépségükből.

Skrip

Ha az interneten a keresőbe beírja, hogy: last minute Horvátország, biztosan rátalál a Skrip nevű kis falucskára. Ez is egy remek túrázási célpont. Ez volt a sziget első települése, ma az egyik legszebb falu Bracon. A tengerszint felett 251 méterrel helyezkedik el.

A dombtetőn lévő vár, annak bástyái és a templomtornyok rendkívül érdekesek a régi történelmi városok kedvelőinek. A városfal maradványai, római emlékek és a XI. századi Szentlélek-templom található itt. Különleges a falu olívaolaj-múzeuma, valamint megtekinthető egy történelmi kiállítás is.

Last minute utak Horvátországba bármikor könnyen és gyorsan találhatóak a weben, amennyiben nem volt ideje előre megtervezni a külföldi nyaralását.